Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalarda üç Ermeni askeri hayatını kaybetti

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalarda üç Ermeni askeri hayatını kaybetti

.

A+A-

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan tarafıyla yaşanan çatışmalarda üç askerinin yaşamını yitirdiğini, iki askerinin yaralandığını açıkladı.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında geçen yıl Dağlık Karabağ bölgesinde iki ülke arasında yaşanan gerginlikten bu yana en kanlı çatışmalar yaşandı. 

Azerbaycan Ermenistan'ı "askeri provokasyon" yapmakla suçlarken, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise, Azerbaycan'ı "kasten gerginliği tırmandırmakla" suçladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Bakü'nün geçen yılki çatışmalardan sonra geri aldığı Kelbecer bölgesi ile Sotk köyü arasındaki sınır bölgesinde, sabah saatlerinde çatışmalar yaşandığını, üç askerinin yaşamını yitirdiğini, iki askerinin yaralandığını duyurdu.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı da "Ermenistan'ın egemenliği altındaki bölgede yasadışı bir şekilde güçlerini bulundurmaya devam eden Azerbaycan tarafı kasten gerilimi tırmandırıyor" açıklamasını yaptı.

Buna karşın Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gerginliğin tırmanmasının bütün sorumluluğu Ermenistan'ın üzerindedir" ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.