Erbil’den Diyarbakır’a nakledilen korona hastası Habur’da gözaltına alındı

Erbil’den Diyarbakır’a nakledilen korona hastası Habur’da gözaltına alındı

.

A+A-

Koronavirüse yakalanan ve durumu ağırlaşan PDK-Bakur üyesi Hüseyin Sadebal’ın Habur Sınır Kapısı’nda polis tarafından gözaltına alındığı, hasta helde 4 saat tutulduktan sonra Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

Erbil’de Covid-19’a yakalandıktan sonra sağlık durumu kötüye giden Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur) üyesi Hüseyin Sadebal, dün akşam saatlerinde Habur Sınır Kapısı’nda gözaltına alındı.

Rûdaw’a konuşan Sarıbal’ın avukatı Nuşirevan Elçi, müvekilinin Erbil’den ambulansla Habur’dan giriş yaptığını, Diyarbakır Memorial Hastahanesinden gelen ambulansa nakledildiği sırada polis tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Sarıbal’ın hasta haliyle polislerce 4 saat bekletildiğini ve daha sonra Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Elçi, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yoğun bakımdaki müvekili hakkında kısıtlı bilgi alabildiğini kaydetti.

Rûdaw’a konuşan PDK Bakur Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özalp, Hüseyin Sarıbal’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nededeniyle, “terör propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesi ile gözaltına alındığını belirtti.

Özalp, “Hüseyin Sarıbal arkadaşımızdan doğru düzgün haber alamıyoruz. Sağlık durumu hakkında ciddi endişelerimiz var” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.