Erbil'de yakalanan IŞİD'liye ilişkin açıklama

Erbil'de yakalanan IŞİD'liye ilişkin açıklama

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi, Irak güvenlik güçlerinin başkent Erbil’de bir IŞİD mensubunu yakaladıkları yönünde çıkan iddiaları yalanladı.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin Erbil'de bir IŞİD mensubunu yakaladıkları yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğuna dikkat çekilerek, tutuklanan şahsın daha önce Kürdistan terörle mücadele birimleri tarafından gözaltına alınarak yasal prosedür çerçevesinde Bağdat'a iade edildiği belirtildi.

Açıklamada,  şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında Irak güvenlik güçlerinin sözde Erbil’de bir terörist yakaladıklarına dair servis edilen haberler gerçek dışıdır.

Olayın gerçek yüzün Kürdistan Bölgesi ve Irak kamuoyuna açıklama ihtiyacı hissettik.

Bağdat'ta çok sayıda terör eylemi gerçekleştiren terör örgütü mensubu Beşşar Mustafa Hafez Adwan el-Awisi 09 Aralık 2020’de güvenlik güçlerimizin Erbil’de düzenlediği bir operasyonda yakalandı.

Bağdat'ta terör eylemi düzenleyen şahsın iadesi için Bağdat’taki güvenlik teşkilatları şahsın resmi olarak iade edilmesini talep etmesiyle resmi prosedür çerçevesinde 24 Şubat 2021'de teröristi Bağdat güçlerine teslim ettik."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.