Erbil’de 8 Mart’ta Leyla Qasim’a atfen “Kürdistan’ın Gelini” Festival düzenleniyor

Erbil’de 8 Mart’ta Leyla Qasim’a atfen “Kürdistan’ın Gelini” Festival düzenleniyor

.

A+A-

8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nün yaklaşması nedeniyle Erbil’de özel bir festival hazırlığı yapılıyor ve bu gün vesilesiyle IŞİD savaşında şehit düşen 20 aileye hediye dağıtılacak.

Festival ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan festival sorumlusu Şehen Xale Heso şunları söyledi: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle 08.03.2021’de Erbil Gulan Tawer Park’ında Leyla Qasim’a atfen “Kürdistan’ın Gelini” adı altında bir festival düzenlenecek.

Heso açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Festival Kürt Sanatçı Rojin’in düşüncesinden yola çıkılarak örgütlendi. Saat 15:00’da başlayacak ve bir kaç bölümden oluşacak. Öncelikle kadınların el emekleri sergilenecek. Daha sonra kıyafet tasarımları sunulacak. Festivalde IŞİD savaşında hayatını kaybetmiş ve küşük çocukları olan, ekonomik durumları iyi olmayan 20 şehit ailesine 400 bin dinar yardım yapılacak. Festival de çeşitli müzik ve kültürel etkinliklerde yapılacak. Festivalin sponsorluğu imkan sahibi bazı gönüllü ve işadamları tarafından üstlendi. Festivalin yürütülmesinde görev alanlar da bu çalışmayı tamamen gönüllü yürütmekteler.”

Leyla Qasim’in idam edilmeden bir gün önce annesine ben yarın Kürdistan’ın gelini olacağım sözünden yola çıkarak festivalin isminin “Kürdistan’ın Gelini” olarak belirlendiğine dikkat çeken Şehen Xale Heso açıklamasının sonunda, Leyla Qasim’a olan vefa borcu nedeniyle bu yılki Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bu isimle yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.