ENKS’den Kobani’nin çağrısına yanıt

ENKS’den Kobani’nin çağrısına yanıt

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Kobani’nin Rojava Kürdistan’nında Kürt birliği için yaptığı çağrıya cevap verdi. ENKS Rojava Kürdistan’ında Kürt arası birliğe hazır olduklarını söyledi.

A+A-

Navenda Nûçeyan- Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Kobani’nin Rojava Kürdistan’nında Kürt birliği için yaptığı çağrıya cevap verdi. ENKS Rojava Kürdistan’ında Kürt arası birliğe hazır olduklarını söyledi.

Suriye Kürdistanı Demokrat Parti (PDKS) sorumluları, Kobani’nin ‘birlik çağrısını’ olumlu karşıladıklarını ifade ettiler.

Diğer yandan, PDKS yetkilileri, Kürt birliğinin gerçeklemesine kadar ya uluslararası garanti ya da Başkan Mesud Barzani’nin başkanlığında bir sürecin olmasını ifade ettiler.

Suriye Kürtleri Demokrat Birlik Partisi Sekreteri ( El-Wahdê) de yaptığı açıklamada bütün siyasi partilerin birlik konusunda kesin bir tutum sergilediklerini lakin şimdiye kadar hiçbir ciddi adımın atılmadığını da sözlerine ekledi.  

Öte taraftan Mazlum Kobani de Kürdistan’ın diğer parçalarındaki Kürdistani güçlerden birlik olup Rojava Kürdistanı’na destek için ulusal kongreyi gerçekleştirmelerini istemişti. Kobani, Rojava Kürdistanı’nın korunmasının ulusal bir görev olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Mazlum Kobani, Başkan Mesud Barzani’den Rojava Kürdistan’ındaki siyasi tarafların yakınlaştırılması ve Kürtler arası birlik için rol almasını talep etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.