Diyarbakır’da operasyon: Çok sayıda kadın gözaltında

Diyarbakır’da operasyon: Çok sayıda kadın gözaltında

.

A+A-

 Diyarbakır’da, Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese polislerce düzenlenen operasyonlarda aralarında siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah erken saatlerde yapılan polis operasyonunda bir çok adreste arama gerçekleştirilip, gözaltılar yapıldı. Arama yapılan adreslerden biri ın merkez Kayapınar ilçesindeki Rosa Kadın Derneği oldu. Dernekteki aramalar halen devam ederken, kentteki birçok adrese daha aramalar yapıldı. 

 Gerçekleştirilen operasyon sonucunda şimdiye kadar aralarında TJA Aktivisti Zelal Bilgin, Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, JİNNEWS muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Tekke, Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eşbaşkanı Besile Narin, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi eski Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ ile Sevim Biçici, Nurşen Akbal, Besile Narin, Sadiye Ok, Ruken Bekalp ve Şehriban Zoğurli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

 ROSA’DAN POLİS BASKININA TEPKİ

 Dernek ve ev baskınlarının gerekçesi hakkında bilgi alınmazken, Rosa derneğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “22 mayıs 2020 derneğimiz basılmış birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak, alarm sistemi koparılarak ve hiç bir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı. Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz. Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret, sindirme politikalarına karşı VARDIK, VARIZ, VAROLACAĞIZ!” denildi.

 /MA/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.