Diyarbakır’da koronavirüs vakaları yüzde 70 oranında azaldı

Diyarbakır’da koronavirüs vakaları yüzde 70 oranında azaldı

.

A+A-

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kovid-19 yoğun bakım doluluk oranlarının %29’lara gerilediği, vaka sayısında da %70 oranında azaldığı bildirildi.

Açıklamada, Vali Münir Karaloğlu’nun salgınla ilgili şu sözlerine yer verildi:

“Neredeyse tamamen durdurduğumuz hayata yeniden başladıktan sonra, salgında yaşanan artış nedeniyle 17 Kasım itibarıyla yeni tedbirler almak zorunda kaldık.  Bu tedbirleri Sayın Cumhurbaşkanımız ilan etti. Akşam 9’dan sonra dışarı çıkmıyoruz. Cumartesi Pazar günü evdeyiz. Bazı esnaflarımızın faaliyetlerine kısıtlamalar getirdik. Bazı esnaflarımızın ise faaliyetlerini tamamen durdurmak zorunda kaldık… Bugün 12 Ocak,  bu tedbirlerin doğru tedbirler olduğunu hepimiz gördük, görüyoruz.  Diyarbakır’ımızda tüm verilerde %70’e varan iyileşme var.”

Ayrıca, Diyarbakır’da salgını tedbirleri nedeniyle işyerleri kapalı olan, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Diyarbakır Ticaret Odası’na kayıtlı 2 bin 761 işletmeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bin 500 lira ek nakdi destek verileceği, bu işletmelerde çalışan 7 bin 503 kişiye de gıda paketi dağıtılacağı açıklandı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.