Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Erbil’de temsilcilik açacak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Erbil’de temsilcilik açacak

.

A+A-

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Kürdistan’ın başkenti Erbil’de temsilcilik açacağını 2021’de ortak fuar düzenleneceğini duyurdu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:  “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kürdistan Bölgesel Y heyetinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erdal Avşar ve Ercan Tayınlamak, DTSO Meclis Üyesi ve DTSO Bilim ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Korkmaz, Meclis Üyesi Mehmet Akyıl, DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere ve Mezopotamya Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü M.Velat Ektirici yer aldı. Erbil Başkonsolosluğu, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ve Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan görüşmelerde 2021 yılı fuar çalışmaları ve DTSO Erbil Temsilciliğinin (çalışma ofisi) açılması ve ortak çalışma yapılması konusunda mutabakat sağladı. Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile gerçekleştirilen görüşmede DTSO Erbil Temsilciliği çalışması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Karaçay, Erbil’de DTSO temsilciliğinin açılacak olmasının önemli bir adım olacağını söyleyerek ticari ilişkilere büyük katkı sağlayacağını belirtti. Daha sonra IKBY ile ihracat yapan üyelerimizin yaşadıkları sorunların çözümü ve Diyarbakır’da düzenlenecek Fuarlara alım heyetlerinin katılması konusunda yapılabilecek ortak çalışmalar da değerlendirildi. Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Serwan Mohammed Mahmood ile yapılan görüşmeler neticesinde ikili işbirliklerinin geliştirilmesi, karşılıklı yatırımların yapılması konusunda görüş birliği sağlandı. Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Fuar alanı işletmecisi olan Atlas Alasıl firması ile yapılan görüşmelerde görüş birliği sağlanarak ağustos ayında Sülaymaniye’de düzenlenecek olan Tarım Fuarının ortak düzenlenmesiyle ilgili karar verilerek konuyla ilgili protokol çalışmaları başlatıldı.”

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Dara Jalil Diyarbakır’a verdikleri öneme belirtti. DTSO ile tüm çalışmalarda ortaklaşmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Jalil, bu kapsamda Erbil’de DTSO Temsilciliğinin açılacak olmasının karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Fuar çalışmaları kapsamında Kürdistan’ın başkenti Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta Tarım Birlikleri, Tarım İl Müdürlükleri vb. kurumlar ziyaret edilerek 30 Mart-3 Nisan 2021 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek Tarım Fuarı’na davet edildiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.