Dersim'de Mikail Aslan ve Cemil Qoçgîrî’nin katılacağı Seyit Rıza Meydanı'ndaki dinletiye polis engeli

Dersim'de Mikail Aslan ve Cemil Qoçgîrî’nin katılacağı Seyit Rıza Meydanı'ndaki dinletiye polis engeli

.

A+A-

Dersim'de sanatçılar Mikail Aslan ve Cemil Qoçgîrî’nin düzenlediği 'Tembur Atölyesi'nin ardından Seyit Rıza Meydanı'nda katılımcılarla yapılmak istenen dinleti polis tarafından engellendi.

Sanatçılar Mikail Aslan ve Cemil Qoçgîrî’nin Dersim’deki dinletisi engellendi. Dersim Belediyesi’nin düzenlediği ‘Tembur Atölyesi’ kapsamında şehirde olan sanatçılar, üç gün süren atölyenin ardından atölyenin katılımcılarıyla birlikte Seyit Rıza Meydanı’nda bir dinleti düzenlemek istedi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun da içinde olduğu grubun dinletisi, polisin müdahalesiyle engellendi. Polis yasağa gerekçe olarak 'pandemi koşulları'nı gösterdi.

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, engellemenin ardından meydanda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kendi doğamıza, kültürümüze, tarihimize, dilimize vurgu yapmak için çalışmalar sürdürüyoruz. 4-5 gündür bu çalışmalar sürmesine rağmen bugün saat 10 ila 11 arasında bize resmi bir yazı geldi. Yaşam hakkını savunuyoruz, barışı savunuyoruz, özgürlükleri savunuyoruz. Barışta, özgürlükte bu ülkenin bütün doğasında, bütün alanlarında, bütün toplumların kendisini özgür hissetmesini biz de isterdik.”

Konuşma sırasında da polisin megafonla anonslara devam etmesi üzerine meydandaki grup, sanatçılar Aslan ve Qoçgîrî ile birlikte çalıp söyleyerek kararı protesto etti. (DUVAR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.