Davutoğlu: Erdoğan, Bahçeli’den her türlü sürprize hazır olmalı

Davutoğlu: Erdoğan, Bahçeli’den her türlü sürprize hazır olmalı

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin ekonomik ve psikolojik olarak 2023'e kadar dayanamayacağını ifade ederek erken seçime hazır olunması gerektiğini dile getirdi.

A+A-

Reuters’a konuşan Davutoğlu, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden iç siyasetteki ittifaklara kadar pek çok konuya değindi.

Erdoğan, Bahçeli’den her türlü sürprize hazır olmalı” 

Davutoğlu, “Kasım 2015’te en yüksek oyla kazandım… Parti darbesiyle beni attılar, sonra ülkede darbe, bir referandum, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve iki yerel seçim… Türkiye’de erken seçime hazır olmalısınız. Ekonomik ve psikolojik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bu koalisyon için 2023’e kadar devam etmek zor çünkü Bahçeli’yi biliyoruz, sürprizlere bayılır… Erdoğan, Bahçeli’den her türlü sürprize hazır olmalı. 

En büyük problemlerden biri de egosentrik illüzyon. Siyasette, mutlak güce sahip olanlar gücün sonsuza kadar devam ettiğini düşünür. Bu illüzyon sorunları görmelerini engeller. Maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekibi, parti sahadaki gerçekleri görmüyorlar çünkü bu illüzyon var onlarda, sanki güç onlarınmış gibi. O güç milletin… Her hafta insanları işlerin doğru yolda gittiğine ikna etmek için yeni sürprizler üretmek zorundalar, Karadeniz’deki doğalgaz yatakları gibi” sözlerini dile getirdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.