Dalkurd neden isim değişikliğine gidiyor?

Dalkurd neden isim değişikliğine gidiyor?

.

A+A-

İsveç’te faaliyet gösteren Kürt takımı Dalkurd’un isim ve logo değişikliğine gideceği bildirildi. 

Bu sezonu kötü geçiren ve İsveç 2'nci Ligi'nden (Superettan) bir alt lige düşen Kürt takımı Dalkurd, isim, forma rengi ve logosunu değiştiriyor.

Dalkurd FF resmi sitesinde yapılan açıklamada, Dalkurd Spor Kulübü'nün adı, logosu ve renklerinin değiştirileceği ifade edildi.

Açıklamada, takımın Bratî FC (Kardeşlik) adıyla yeni bir kimlik, amblem, renkler ve yeni futbolcularla reforma giderek, saygın bir futbol akademisi kuracakları belirtildi.   

Takımın isminin ve logosunun dışında yönetimde de değişikliklerin yapılacağı belirtilen açıklamada, “tüm alanlarda en üst düzeyde profesyonel kurum ve kişilerle çalışılacağı” vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, yeni sezonda futbol sahalarında güzel sonuçlar almak ve bir üst lige yükselmek için başarılı olabilecek planlara ve iyi bir ekibe sahip oldukları ifade edildi.

Buna göre, 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olağan kongrede Dalkurd’un ismi Bratî FC olarak değiştirlerek resmileşecek. 

KÜRDİSTAN BAYRAĞI ARMADAN ÇIKARTILIYOR

Öte yandan K24’ün Dalkurd yönetiminden edindiği bilgiye göre, takımın armasındaki Kürdistan bayrağı da çıkartılacak.

Kaynağa göre, Dalkurd’un isim değişikliğine gitmesinin sebebi, takımın armasındaki Kürdistan bayrağı ve yeşil, sarı, kırmızı renklerden oluşmasından dolayı Araplarla Türklerin gösterdiği tepki.

Kaynak ayrıca, Dalkurd’da değişime gidilmesinin en büyük sebebinin ekonomik durum olduğunu ifade etti.

Dalkurd'un eski yönetimin 23 Şubat’ta gerçekleşecek kongrede isim ve logo değişikliğine karşı çıkacağı öğrenildi.   

Öte yandan Kürt futbolseverler de sosyal medyadan, Dalkurd’un logosunda Kürdistan bayrağının çıkarılacak olmasına tepki gösterdi.

YÖNETİM KURULU ÜYESİNDEN TEPKİ

Dalkurd yönetiminde yer alan Aram Can Doğan ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda takımın adının değiştirilmesine tepki göstererek, “Dalkurd, İsveç tarihinde olduğu kadar Kürt tarihinde de birçok ilklere imza attı. Dalkurd bir İsveç spor kulübü olduğu kadar aynı zamanda bir Kürt spor kulübüdür. Hiç şüphe yok ki Dalkurd siyaset üstü olduğu kadar, aynı zamanda diaspora Kürtlerinin bu güne kadar oluşturduğu en nadide kurumdur” ifadelerini kullandı.

Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Öncelikle bir isim değişikliğine ihtiyaç olduğu gerçeğine inanıyorum. Lakin bu değişikliğin bir oldu bitiyle yapılmasını doğru bulmuyorum. Doğru bulmadığım gibi böyle bir yöntemin kullanılmasını da şiddetle protesto ediyorum.

23 Şubat’ta kongre kararı alınmışken kongreden birkaç hafta önce böyle bir değişiklik kararının açıklanmasını çok manidar buldum. En az yönetim kurulu kadar birçok değişiklik ve reformlara ihtiyaç duyulduğunu biliyorum. Lakin bir değişiklik ve reform yapılırken bir kulübün geçmişi ve kimliği yok sayılarak yapılamaz.

Dalkurd kim ne derse desin bir İsveç Kürt spor kulübüdür. Bu özelliği de genel olarak kabul görmüş bir gerçektir. Yani Dalkurd'un spor kimliği kadar bir de bir Kürt identitet kimliği söz konusudur. Yapılacak herhangi bir değişiklik söz konusu bu gerçeklikleri göz ardı edilerek yapılamaz. Yapılmamalıdır.”

 

(K24)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.