Chomsky: Trump, binlerce insanın ölümünden sorumlu

Chomsky: Trump, binlerce insanın ölümünden sorumlu

Amerikalı düşünür Noam Chomsky, ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüsü salgınını seçim politikası olarak kullandığını söyledi. Chomsky, Trump'ı binlerce Amerikalının ölümünden sorumlu olmakla suçladı.

A+A-

Haber Merkezi - Amerikalı dilbilimci, düşünür ve siyasi aktivist Noam Chomsky, ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimlerinde başarı şansını artırmak için korona virüsü salgınını kullanarak binlerce insanın ölümünden sorumlu olduğunu söyledi. Chomsky, Trump’ın kendisini bir ‘kurtarıcı’ gibi göstermeye çalışırken esasında sıradan Amerikalıları ‘sırtından bıçakladığını’ dile getirdi.

‘ŞİRKETLERİN YARARI İÇİN FONLAR KESİLİYOR’

Chomsky, bu yıl kasım ayında düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimlerinde yeniden seçilme umudu taşıyan Trump’ın, enfeksiyon hastalıkları hakkındaki araştırmalara ve sağlık hizmetlerine ayrılan hükümet fonlarını varlıklı şirketlerin yarar sağlaması için kestiğini söyledi. Chomsky, “Bu kesintiler, Trump’ın her dönem yaptığı bir şey. Onun planına göre, bu fonları kesmeye devam edelim, nüfusu olabildiğince savunmasız kılalım ve acı çekmelerini sağlayalım,ancak hükümetin ana bileşenleri olan kurumsal güçlerin kârını artıralım” ifadelerini kullandı.

‘GÜNAH KEÇİSİ ARIYOR’

The Guardian ile söyleşisinde Trump’ın virüsle mücadelede eyalet yöneticilerini sorumluluk almaya zorlayarak kendi görevlerinden kaçındığını belirten Chomsky, “Bir sürü insanı öldürmek ve seçim politikasını geliştirmek için harika bir strateji” dedi.

Chomsky, Trump’ın Amerikalıların ölümünden sorumlu olduğunu düşünüp düşünmediğine dair soruya yanıtındaysa, “Evet ama durum bundan çok daha kötü çünkü aynısı, uluslararası açıdan da geçerli. Kendisinin Amerikan halkına karşı suç içeren saldırılarının üzerini örtmek için günah keçisi bulmaya çalışıyor” dedi. Ünlü düşünür, Trump’ın Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) sağlanan maddi yardım kesmesiyle, başta Yemen olmak üzere Afrika ülkelerinde ölümlere yol açacağını söyledi.

Duvar

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.