BM'den Ukrayna mesajı: İlk tahıl yüklü gemi Somali'ye gidebilir

BM'den Ukrayna mesajı: İlk tahıl yüklü gemi Somali'ye gidebilir

.

A+A-

İstanbul'da yapılan tahıl koridoru anlaşması sonrası ilk ihracat için harekete geçildi. Gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Ukrayna'nın ilk tahıl yüklü gemisinin Odessa'dan Somali'ye gidebileceğini vurguladı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths, ilk tahıl yüklü geminin nereye gideceğinin sorulması üzerine "Açık bir aday var. Şu anda açlığın yaşandığı Somali ile daha geniş anlamda Afrika Boynuzu. Somali'ye seyahat süresi, altı haftayı bulabilir" ifadesini kullandı.

İstanbul'da imzalanan dörtlü anlaşmayı yeni anlaşmaların izleyip izlemeyeceği ile ilgili sorular karşısında Griffiths, "Birçok kişi bunu soruyor. Elbette bunu umuyoruz ancak şu anda böyle bir şeyi öngörmüyoruz" yanıtını verdi.

BM yetkilisi Griffiths, bu sorunun ilgili taraflara yöneltilmesinin daha iyi olacağını dile getirdi.

Ayrıca açıklamasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in dörtlü anlaşmanın yayınlanmasını çok istediğini de kaydeden Griffiths, şeffaflığı sağlayacak bu husus üzerinde çalışma yaptıklarını ancak bunun için tarafların rızasının gerektiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.