Mesrur ve Neçirvan Barzani'den Kobani mesajı!

Mesrur ve Neçirvan Barzani'den Kobani mesajı!

.

A+A-

Kobani'nin işgalden kurtuluşunun yıldönümüne ilişkin mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Kobani’nin özgürlük destanından dolayı bütün Kürt halkı ve dünyadaki bütün özgürlük sevdalılarını kutluyorum” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kobani’nin IŞİD işgalinden özgürleştirilmesinin 6’ıncı yıl dönümünde kutlama mesajı yayınladı.

Neçirvan Barzani mesajında şunları ifade etti:

“Kobani’nin özgürlük destanının anmasından dolayı bütün Kürt halkı ve dünyadaki bütün özgürlük sevdalılarını kutluyorum. Bu anmada pakrevan şehitlerin önünde eğiliyor, onları saygı ve minnetle anıyoruz. Terörle mücadelede yardımcı olan Koalisyon Güçleri’ne teşekkür ediyorum."

Başbakandan Kurmanci ve Sorani, Kobani mesajı

Başbakan Mesrur Barzani, Kobani’nin terör örgütü IŞİD’ten kurtarılmasının 6’ncı yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından Kürtçe’nin Kurmanci ve Sorani lehçelerinin yanı sıra İngilizce mesaj yayınladı.

Başbakan Barzani mesajında, Kobani’nin yıldönümünün “Bugün sadece Kobani’nin IŞİD’in işgal ve zulmünden kurtarılışının yıldönümü değildir; Bugün Kürtlerin ortak düşmana karşı birlik olmalarının yıldönümüdür” ifadesini kullandı.

Terör örgütü IŞİD, 13 Eylül 2014’de YPG kontrolünde bulunan Kobani’ye saldırarak kentin büyük bölümünü ele geçirdi. Yaklaşık 300.000 Kobanili, saldırı sonrası Urfa’ya kaçmak zorunda kaldı. Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Peşmerge Güçleri’nin karadan savaşı ve Koalisyon Güçleri’nin havadan bombardımanı karşısında IŞİD Kobani’den çekilmek zorunda kalmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.