Bafıl Talabani: Kovulanlar bir milyon yıl sonra bile partiye dönemez

Bafıl Talabani: Kovulanlar bir milyon yıl sonra bile partiye dönemez

.

A+A-

KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani, partinden ihrac edilenlerin kat’i süretle partiye dönemeyeceklerini söyledi.

Bugün Süleymaniye’de bir süredir “burs ve eğitim ödeneği” için gösteri düzenleyen üniversite öğrencilerinin temsilcileri ile bir araya gelen Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerden herhangi bir talepte bulunmadığını belirten Talabani, “Hükumetin öğrencilere daha fazla sahip çıkmasını istiyorum. Onlar bizim evlatlarımız. Beklendiği gibi talepleri karşılanmadı. Parti olarak sorunun çözümü için uygun bir mekanizma oluşturmaya çalışacağız. Onlar hakları olanı talep ediyor” dedi.

Ranya ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışmada hayatını kaybeden albay Murat Kani Kudeyi hakkında da konuşan Bafıl Talabani, “Hangi partiden olursa olsun, birilerinin öldürülmesine karşıyız. Kubad Talabani’den bu konunun soruşturulmasını resmen talep ettik. Kanunsuz bir şekilde olmuşsa elbette gereken soruşturmayı kendimiz yapacağız” ifadesini kullandı.

KYB Eş Başkanı Talabani, Süleymaniye’deki durumların şimdi çok daha iyi olduğunu söyledi.

Talabani, bir gazetecinin, “Partiden ihraç edilenlerin tekrar geri dönmeleri için hiç ihtimal var mı?” sorusuna Talabani, “Kovulanlar kovuldular. Kovuldular. Asla ve asla, bir milyon yılk da geçse KYB’ye tekrar alınmayacaklar. Bu açıklamayı kaç kez yapım, tekrar tekrar önümüze getirmenizi anlayamıyorum” yanıtını verdi.

Bafıl Talabani, bir gazetecinin, “Lahur Şeyh Cengi de size tehditle karşılık verdi” sözlerine, gülerek, “O tehdit miydi? Ciddi misin tehdit miydi?” diyerek karşılık verdi.

Ne olmuştu

Süleymaniye kentinde Temmuz ayında Lahur Şeyh Cengi Talabani’ye yakın istihbarat ve terörle mücadele müdürlerinin Bafıl Talabani tarafından değiştirilmesi, KYB Eşbaşkanları arasında krize neden olmuştu.

Bafıl Talabani daha sonra “zehirlendiğini” açıklamış ve KYB’nin üst düzey yöneticilerinden Mele Bahtiyar ve diğer bazı parti yöneticilerine yönelik "zehir" yolu ile suikast düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

KYB 2 Kasım’da Yüksek Meclis Üyeleri Ala Talabani, Jino Muhammed ve Şaduman Mela Salih ile birlikte Lahur Şeyh Cengi'nin ihraç edilmesine ve Aras Şeyh Cengi'nin parti üyeliğinin askıya alınmasına karar vermişti.

Şeyh Cengi aynı zamanda KYB eşbaşkanlığından alınmış, yetkilerine son verilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.