Arjen Ari Şiir Ödülü’ne ‘Radişo’ lâyık görüldü

Arjen Ari Şiir Ödülü’ne ‘Radişo’ lâyık görüldü

Kürt Şair Arjen Ari adına düzenlenen şiir yarışmasında Murat Oruç’un “Radîşo” adlı şiiri ödüle lâyık görüldü.

A+A-

Kürt Şair Arjen Ari adına düzenlenen şiir yarışmasında Murat Oruç’un “Radîşo” adlı şiiri ödüle lâyık görüldü.

Kürt şair Arjen Ari, anısına bu yıl 6’ncısı düzenlenen Arjen Ari Şiir Yarışması’nın sonuçları Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube binasında açıklandı.

Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan yazar Reşo Ronahi, Arjen Ari’nin ömrünün sonuna dek Kürt dili ve edebiyatı için mücadele ettiğini söyledi.

Bu yıl jüri üyelerinin İrfan Amida, Mem Bawer, Zulkuf Ergun, Berken Bereh ve Necla Ari’den oluştuğunu belirten Ronahi, yarışmaya başvuran 5 dosyayı değerlendiren 4 jüri üyesinin oy birliğiyle bu yıl Murat Oruç’un “Radîşo” adlı şiirini ödüle layık gördüğünü açıkladı.

Yarışmanın bu yılki onur ödülüne İsmail Beşikçi lâyık görüldü.

Ödül töreninin Diyarbakır Kitap Fuarı’nda yapılacağı bilgisini veren Ronahi, şöyle konuştu:

“Tüm Kürt gençlerine önümüzdeki yıl şiirlerini Arjen Arî Şiir Yarışması’na göndermeleri ve Kürtlerin tüm kurum, kuruluş ve medya organlarına da yarışmayı daha fazla sahiplenme ve gençlere ulaştırma çağrısında bulunuyoruz.”

Arjen Ari kimdir?

1956 yılında Nusaybin’in Çalıköy’ünde doğan, ilk ve orta öğrenimini Nusaybin’de tamamlayan Arjen Ari, 1979’da Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi.

İlk şiiri 1979 yılında “Tîrêj” dergisinde yayınlandı.

Kürt şaiirin şiirleri, İsveç’te ve Türkiye’de Berbang, Kurdistan Pres, Nûdem, Çira, Rewşen, Nubihar, Gulistan, Kevan, Tîroj, Peyv, Nûbûn, Karwan adlı dergilerde yayımlandı.

2004’te Kürt Yazarlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alan Ari, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 30 Ekim 2012’de Diyarbakır’da hayatını kaybetti. Arjen Ari, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi.

Ari’nin ölümünden sonra adına şiir yarışması düzenlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.