Anlaşma sağlandı..Peşmerge dönüyor!

Anlaşma sağlandı..Peşmerge dönüyor!

Tartışmalı bölgelerde DAİŞ tehlikesinin artmasının ardından Erbil ile Bağdat ortak savunma konusunda anlaştı. Toplantıda iki tarafın da yer aldığı ortak operasyon odası kararı alındı.

A+A-

Kerkük’ün Dakuk ilçesinde Peşmerge Bakanlığı yetkilileri ile Irak Savunma Bakanlığı yetkilileri arasında bugün gerçekleşen toplantının ardından Kerkük sınırları içerisinde Ortak Operasyon Odası kurulması hususunda görüş birliğine varıldı.

Geçtiğimiz günlerde Tuzhurmatu Kaymakamı Şelal Abdullah tarafından yapılan açıklamada, Peşmerge Bakanlığı’nın Kerkük ve çevresindeki bölgelerde 3 cephede DAİŞ’e yönelik operasyonlara katılma kararı aldığını açıklamış, söz konusu cephelerden birinin Tuzhurmatu ile Kifrê arasındaki bölge olduğunu belirtmişti.

16 Ekim 2017’de Kerkük ve Kürdistan idaresi altında olmayan diğer Kürdistani bölgelerin Irak Güçleri ve Haşdi Şabi milislerinin kontrolüne geçmesinin ardından bu bölgelerde güvenlik sıkıntısı başgöstermişti.

Son zamanlarda ise Kerkük, Diyala ve Selahaddin sınırları içerisinde terör örgütü DAİŞ’in baskın, kaçırma ve öldürme eylemlerinde artış oldu.

Yaşanan terör eylemleri üzerine bölgede yaşayan farklı etnik gruplar, geçtiğimiz günlerde Peşmerge Güçleri’nin tekrar “tartışmalı bölgeler”e dönmesi için açıklamada bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.