Anadolu Kültür etkinliklerine devam ediyor

Anadolu Kültür etkinliklerine devam ediyor

Türkiye'nin önde gelen kültür sanat vakıflarından Anadolu Kültür çalışmalarına devam ediyor. Vakfın çalışmalarına yenilenen web sitesinden ulaşılabilecek.

A+A-

Haber Merkezi - Anadolu Kültür’ün web sitesi yenilendi. Vakfın tüm çalışmalarının güncel içeriklerine buradan ulaşabilecek.

Vakfın yürüttüğü ve devam etmekte olan çalışmalar şunlar:

ATNP 3. Evre hibe başvuru çağrısı açıldı

Türkiye ve Ermenistan’dan sekiz sivil toplum kuruluşundan oluşan bir Konsorsiyum tarafından Avrupa Birliği desteği ile yürütülen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı: 3. Evre (ATNP3) kapsamında dağıtılacak hibeler için başvuru çağrısı açıldı. Başvuru dili İngilizce olup son başvuru tarihi 16 Mart 2020.

“Taşın Şiiri Ani” sergisi Kars’ta

2016 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine eklenen Ani’nin hikâyesini anlatan “Taşın Şiiri Ani: Kültürlerin Kavşağında Bir Mimarlık Hazinesi” sergisi Kars’ta açıldı. Anadolu Kültür ve Kars Kent Konseyi işbirliğiyle Kars Namık Kemal Evi Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açılan sergi, 15 Ocak 2020’de kalıcı olarak sergilenmek üzere belediye tarafından sergi ve sanat merkezi olarak kullanıma açılan Aynalı Köşk’e taşındı.

Hep Beraber projesinin ikinci dönemi başladı

“Mülteci Desteği Alanında Almanya-Türkiye Ortaklık İnisiyatifi”, Hep Beraber II Projesi, ikinci döneminin açılışını 1-2 Aralık 2019’da İstanbul’da gerçekleştirdi. İlk döneminde, mülteci desteği alanında bir ilki gerçekleştirerek, farklı kurumları yenilikçi eğitim materyalleri üretmek üzere bir araya getiren proje, ikinci döneminde Almanya ve Türkiye’den 16 yeni kurumun katılımıyla, “bir arada yaşam” kültürüne ve kapsayıcı toplumsallıklar inşa etmeye katkı sunacak Eğitmen Eğitimleri hazırlayacak. Projenin yürütücülüğünü Anadolu Kültür’le birlikte, Almanya’dan Institut DINX üstleniyor.

“Diyarbakır Hafızası” yayında

Diyarbakır’ın çağların birikimiyle oluşan hafızasını kaydetmek, canlı tutmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan “Diyarbakır Hafızası” web sitesi yayına girdi. Anadolu Kültür ile Diyarbakır Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ortaklığında yürütülen proje kapsamında geliştirilen “Diyarbakır Hafızası”nda, kurulduğu yerde varlığını altı bin yıldır aralıksız sürdüren şehrin somut ve somut olmayan kültürel değerleri, çokkültürlü yapısı ve tarihi seçilmiş temalarla ele alınıyor.

Çocuk Çalışmaları İçin Destek Programı ikinci dönemini kapattı

Çocuklarla kültür-sanat odaklı psiko-sosyal destek çalışmaları yürüten kişi, kurum ve inisiyatifleri destekleyen Çocuk Çalışmaları için Destek Programı, Diyarbakır’da yapılan etkinliklerle ikinci dönemini kapattı. Kapanış programında, Yaratıcı Etkinliklerin Psikososyal Destek Sürecine Etkisi, Çocuk Katılımı ve Kültür-Sanat Etkinlikleri ile Psikososyal Destek Çalışmalarının Uyumu ana başlıklarında odak grup çalışmaları yapıldı.

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.