Almanya: Kürt halkı ve Ezidilere yardımı önemsiyoruz, devam edeceğiz

Almanya: Kürt halkı ve Ezidilere yardımı önemsiyoruz, devam edeceğiz

.

A+A-

 Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Tehdit ve tehlike altında olan Kürt ve Ezidilere her zaman yardım etmeye çalıştık. Elbette parlamentoda da yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylül ayındaki seçimlerde görevini bırakacak olan Angela Merkel, düzenlediği son basın toplantısında basının sorularını yanıtladı.

Merkel, online şeklinde gerçekleşen toplantıda, “Başbakanlığınız döneminde Kürtlere sayısız yardımda bulundunuz. Alnamya hükumeti Kürdistan Bölgesi, Şengal ve Suriye’deki bölgelerde yerlerinde kalmaları için Kürtlere yardımda bulunacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz her zaman tehdit ve tehlike altında olan Kürt halkına ve Ezidilere yardım etmeye çalıştık. Elbette parlamentoda da desteğimize devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem parlamentosu için bir şey söyleyemem ancak yardımı önemli buluyorum.”

Dünyanın en güçlü kadın lideri olarak görülen Merkel’in bu açıklamaları, kendinden sonraki hükumet ve Almanya’nın en güçlü partisi olan Hristiyan Demokratlar’a Kürdistan Bölgesi ve Ezidi Kürtler hakkındaki politikaları için de bir mesaj anlamını taşıyor.

Rûdaw 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.