ABD’den Bağdat’a: Sorumlular yargılansın

ABD’den Bağdat’a: Sorumlular yargılansın

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Selahaddin vilayetinin Ferhatiye köyünde bir grup vatandaşın kaçırılıp öldürülmesini kınayarak, Iraklı yetkililere sorumluların yargılanması için çağrıda bulundu.

A+A-

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Selahaddin vilayetinde bir grup sivilin silahlı kişiler tarafından kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Matthew Tueller, açıklamasında “ABD, Selahaddin vilayetinin Beled ilçesine bağlı Ferhatiye köyünde sivilere yönelik bu suçu şiddetle kınıyor ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor” dedi.

Sorumluların yargılanması için Iraklı yetkililere çağrıda bulunan ABD’li Büyükelçi, “Başbakan Mustafa Kazimi’nin Ferhatiye’ye ziyaretinin, ülkeye daha fazla zarar vermemeleri için tüm silahlı grupların devlet kontrolü altına alınması konusunda bir adım olmasını umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Selahaddin Operasyonlar Komutanı yaptığı açıklamada, kaçırılan 4 vatandaşın kurtarılması için operasyonların devam ettiğini belirtti.

SELAHADDİN’DE SİVİLLERİN KAÇIRILMASI

Irak'ın Selahaddin vilayetinde dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce kaçırılan 12 kişiden 8'inin cansız bedenine ulaşıldığı belirtilmişti.

Selahaddin Polis Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, vilayete bağlı Beled İçesi Fertahiye Nahiyesi'nde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce kaçırılan 12 kişiden 8'inin cesedine ulaşıldığı ifade edildimişti. Söz konusu kişilerin kurşuna dizilerek infaz edildikleri aktarılmıştı.

Kaçırılanlardan diğer 4'ünün akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Sünni Arapların yoğun olarak yaşadığı Salahaddin vilayetinde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce dün kaçırılan 12 kişiden 8'inin cesedine ulaşıldığı, söz konusu kişilerin kurşuna dizilerek infaz edildikleri belirtilmişti.

Olayla ilgili açıklama yapan Irak İnsan Hakları Örgütü, kaçırılan 12 kişinin Haşdi Şabi’ye bağlı Asaib Ehli Hak milisleri tarafından öldürüldüğünü ve öldürülenlerin arasında 4 çocuğun olduğunu bildirmişti.

Parlamentonun en büyük Arap Sünni grubu Irak Ulusal Güçler İttifakı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Selahaddin'de yaşanan olayın "mezhep suikastleri" olduğu ifade edilerek, terör örgütü DAİŞ'ten kurtarılan Sünni bölgelerde güvenliğin yeniden gözden geçirilmesi için Başbakan Kazimi'ye çağrı yapılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.