ABD, Türkiye’ye yönelik yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini duyurdu!

ABD, Türkiye’ye yönelik yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini duyurdu!

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye’ye yönelik yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Türkiye'ye yönelik CAATSA yaptırımlarının yarın yürürlüğe gireceğini duyuran ABD, bu yaptırımlar kapsamında Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in de aralarında olduğu dört kurum yetkilisine yaptırım uygulayacak.

"Rusya ile kurulan ilişkiler” nedeniyle yaptırımların uygulanacağını belirten ABD, Türkiye’ye yaptırım uygulayacağı kişi ve kurumları şu şekilde sıraladı: SSB, SSB Başkanı İsmail Demir, SSB Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu, SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz.

Böylelikle SSB yaptırımlarla ABD'den ihracat lisansı alamayacak, ABD'nin ve bağlantılı olduğu uluslararası finans kuruluşlarının kredilerinden faydalanamayacak.

Yaptırım listesindeki kişilerin varsa ABD'deki mal varlıkları dondurulacak ve bu kişilere vize kısıtlamaları getirilecek.

"Yaptırımlar, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi nedeniyle uygulanacak"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırımların gerekçesini, "SSB'nin 2 Ağustos 2017'de ya da daha sonraki bir tarihte, Rusya hükümetinin savunma ve istihbarat kurumlarının parçası olan ya da bu kurumlar adına faaliyet gösteren bir şahısla kasıtlı olarak önemli bir işlem gerçekleştirmesi" olarak açıkladı.

ABD, Aralık ayında Türkiye'ye Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alması nedeniyle CAATSA kapsamında uygulanacak yaptırımları açıklamış, SSB ve kurumun dört yetkilisi yaptırım listesine alınmıştı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.