ABD, Kataib Hizbullah liderini "küresel teröristler" listesine aldı

ABD, Kataib Hizbullah liderini "küresel teröristler" listesine aldı

ABD yönetimi, Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren Kataib Hizbullah’ın Genel Sekreteri Ahmet el Hamidavi’yi "küresel teröristler" listesine ekledi.

A+A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetimi tarafından daha önce “terör örgütleri” listesine alınan Kataib Hizbullah’ın Genel Sekreteri Ahmed el Hamidavi’nin “küresel teröristler” listesine dahil edildiği bildirildi.

Böylece Hamidavi’nin “Terör saldırıları düzenlemesi ve planlamasının engellenmesinin” amaçlandığı belirtilen açıklamada, “Diğer sonuçların yanı sıra Hamidavi’nin ABD’deki mal varlığı ve çıkarları dondurulmuştur. ABD vatandaşlarının da bu kişi ile herhangi bir işlem yapması yasaklanmıştır” ifadesine yer verildi.

Kataib Hizbullah’ın Irak’taki güvenlik güçlerine yönelik bazı “terör saldırılarını” üstlendiğine işaret edilen açıklamada, “Bugünkü kararla, ABD halkına ve uluslararası topluma Ahmed el Hamidavi’nin terör eylemleri yapma riski teşkil ettiğini bildirmiş olduk.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Irak Hizbullahı olarak da bilinen Kataib Hizbullah’ın Genel Sekreteri  Ebu Mühendis, geçtiğimiz ay ABD uçakları tarafından düzenlenen suikastte İran Devrim Muhafısı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile birlikte öldürülmüştü. Mühendis'in yerine Ahmet el Hamidavi getirilmişti.

 Kataib Hizbullah, Irak'ta kurulan Haşdi Şabi milislerini oluşturan en büyük grup içerisinde yer alıyor ve İran'a yakınlığı ile biliyor.

Basnews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.