ABD Dışişleri’nden Irak uyarısı: Vasiyetinizi yazıp öyle gidin

ABD Dışişleri’nden Irak uyarısı: Vasiyetinizi yazıp öyle gidin

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’a seyahatte bulunacak vatandaşları uyararak, vasiyetlerini yazıp, mirasçılarını belirlemesi gerektiğini bildirdi.

A+A-

Haber MerkeziABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak için uyarı seviyesinin 4’e yükseltildiği belirtilerek, Amerikan vatandaşlarının Irak’a seyahatte bulunmamaları istendi.

Bu ülkeye seyahatte bulunacak kişilerin de önceden vasiyetlerini yazıp, mirasçılarını belirlemeleri gerektiği kaydedildi.

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği de daha önce yaptığı açıklamada, elçilik çalışmalarının askıya alındığı ve işlemler için Erbil Başkonsolosluğu’na başvuru yapılması istenmişti.

31 Aralık’ta Haşdi Şabi yanlıları ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmış, ardından da elçilik binasına girmişti. Elçilik çalışanları ise olaydan önce tahliye edilmişti.

Haşdi Şabi yanlıları, elçilik binasının işgaline gerekçe olarak, ABD’nin Hizbullah Tugayları (Ketayib Hizbullah) örgütünün Irak ve Suriye’deki karargahlarını bombalamasını gösterdi. Bombardımanda 28 örgüt mensubu ölmüş, 48’i de yaralanmıştı.

ABD ise bu saldırıyı, birkaç gün öncesinde Kerkük’teki K1 üssüne düzenlenen ve bir Amerikan vatandaşının ölümüne yol açan füze saldırısına misilleme olarak yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.