ABD Başkanı Joe Biden: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım

ABD Başkanı Joe Biden: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım

.

A+A-

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazanan Joe Biden, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ABD Kongresinde, Yüksek Mahkeme Başyargıcı John Roberts'ın huzurunda 1893 yılından beri ailesinde olan İncil'e el basarak yemin etti.

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden, yemin töreninden sonra yaptığı ilk konuşmasında, ülkesinin karşılaştığı zorlukları ancak "birlik" olarak aşabilecekleri mesajını verdi. ABD'nin en yaşlı ve ikinci Katolik başkanı Biden, Kongre binası önünde düzenlenen yemin töreninin ardından halka sesleniş konuşması yaptı. Biden’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Tüm Amerikalıların başkanı olacağım”

Birbirimizi rakip olarak görmeden, birlik olmalıyız. Bunu yapamazsak ilerleme sağlayamayız. Ulus değil, kaos devleti oluruz. Yolumuz birlik olmaktan geçmektedir. Yeni bir sayfa açalım ve birbirimizi dinlemeye başlayalım. Bize oy vermeyenlere de sesleniyorum: Anlaşmazlık, bölünme anlamına gelmez. Tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Beni desteklemeyenler için de çok çalışacağım

Bizi bölen güçler derin ve gerçek, ama yeni değil. Mücadele daimi, zafer ise hiçbir zaman garanti değil. Tarih, inanç ve mantık bize birliğin yolunu gösteriyor.

Size söz veriyorum: Kişisel çıkarı değil, kamu yararını gözeteceğim. Sevgi ve iyilikle hikayemizi yazacağız. Gelecekteki kuşaklara hikayemizi, demokrasi ve adaleti koruduğumuzu anlatacağız. İttifaklarımızı onaracak, dünya ile yeniden angaje olacağız; amacımız geçmişin sorunlarına değil, bugünün ve yarının sorunlarına cevap vermektir."

 

TIKLAYINIZ:   Joe Biden yemin ederek başkanlık görevini devraldı

 

Biden’dan Twitter’daki ilk mesaj: Oval Ofis'e cesur adımlar atmak için gideceğim

Biden ayrıca sosyal medyadan da ilk resmi paylaşımını yaptı. ABD Başkanlarına ayrılan "POTUS" kullanıcı adlı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Biden,"Karşı karşıya kaldığımız krizleri çözmek için boşa harcayacak zamanımız yok. Bu nedenle de bugün buradayım. Oval Ofis'e cesur adımlar atmak ve Amerikalı ailelerin ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamak için gideceğim." ifadesine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.