AB Yüksek Temsilcisi nükleer müzakereler için İran’a gidiyor

AB Yüksek Temsilcisi nükleer müzakereler için İran’a gidiyor

.

A+A-

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran nükleer müzakereleri kapsamında İran'ın başkenti Tahran'a gideceğini açıkladı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, İran nükleer müzakereleri olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planının koordinatörü olan Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 24-25 Haziran'da tarihinde Tahran'da bulunacak.

Borrell, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer İranlı yetkililerle bir araya gelerek görüşme sağlayacaklar.

“ABD'nin anlaşmaya dönmesi için müzakereler başladı”

İran, nükleer programı hakkında 2015'te BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi İngiltere, ABD, Çin, Fransa, Rusya'nın yanı sıra ve Almanya ile anlaşma imzalamıştı.

ABD, Donald Trump'ın başkanlığı döneminde 2018'de yapılan anlaşmadan ayrıldıktan sonra, Joe Biden'ın başkanlığa gelmesiyle İran ile ABD'nin anlaşmaya dönmesi için müzakereler başladı.

İran ile nükleer anlaşmanın tarafları arasında Nisan 2021'de Viyana'da başlayan müzakerelerde önemli adımlar atılsa da İran'ın Devrim Muhafızları Ordusunun ABD'nin "yabancı terör örgütleri" listesinden çıkarılmasına yönelik talebi çözüme kavuşamayan bazı meseleler sebebiyle görüşmeler çıkmaza sürüklenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.