200 peşmergenin katili IŞİD emiri yakalandı

200 peşmergenin katili IŞİD emiri yakalandı

IŞİD liderlerinden Ebu Ali lakaplı Mahmud Hurşid, Germiyan asayişi tarafından yakalandı.

A+A-

Haber Merkezi - IŞİD savaşı döneminde Gulale ve Karatepe bölgesinde Peşmerge Güçleri’ne karşı düzenlenen saldırılara öncülük ederek 200’den fazla peşmergenin şehit edilmesine sebep olan IŞİD emiri Ebu Ali, Germiyan asayişi tarafından yakalandı.

Germiyan Asayişi Sorumlusu Newşirvan Ahmed, “Asayiş güçlerimiz tarafından yakalanan Ebu Ali lakaplı Mahmud Hurşid, Gulale, Tatran ve Karatepe’de peşmerge güçlerine karşı savaşmış. Daha önce El Kaide ile bağlantısı varmış ve IŞİD’in gelmesi ile bu örgüte katılmış” dedi.

2007 yılından beri El Kaide ile bağlantısı olduğu öğrenilen Mahmud Hurşid’in IŞİD’in ortaya çıkması ile örgüte katılarak Peşmerge Güçlerine karşı savaşmış. Bölgede Peşmerge Güçlerine karşı düzenlenen saldırılara öncülük ederek 200’den fazla peşmergenin şehit olmasın rol oynamış.

IŞİD’in yenilgiye uğramasının ardından Irak ordusunun kontrolü altındaki Cebare beldesine yerleşen Hurşid, bir ay önce sahte bir kimlikle Germiyan idaresindeki Rızgari beldesine gelerek kendisini kör birisi olarak tanıtıyor.

Germiyan Asayişi tarafından tespit edilerek yakalanan Mahmud Hurşid ilk ifadesinde, “El Kaide saflarında ilk önce ABD güçlerine karşı savaşmaya başladım. 2008 yılında El Kaide kalmadı. Daha sonra IŞİD ortaya çıkınca onlarla irtibat kurdum ve Keşkewl, Cumeyle ve Bahize bölgelerindeki güçlerine Koalisyan saldırıları başlayıncaya kadar lojistik destek sağladım” dedi.

Karatape’nin Arap yerleşim yeri olan Tatran köyünden olan 52 yaşındaki Mahmud Hurşid, Germiyan Asayişi’nin son üç ay içinde yakaladığı 11’inci IŞİD emiri oldu.

Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.