10 yaşında muhbirliğe başladı, hücresinden ihbarlarda bulunuyor

10 yaşında muhbirliğe başladı, hücresinden ihbarlarda bulunuyor

İzlediği programlarda “devlete, cumhurbaşkanına hakaret ettiğini” iddia ettiği kişiler hakkında tek tek suç duyurusunda bulunuyor.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye’de çok sayıda kişi hakkında yapılan ihbarlar nedeniyle herhangi bir delil olmadan hapiste yatıyor. Özellikle de gizli tanıklar tarafından verilen ifadeler çok sayıda kişiyi mağdur etmiş durumda.

O tanıklardan biri de 18 yıl hapis cezası almış olan İ.Ö… 10 yaşında polis muhbirliğine başladığını söyleyen İ.Ö., hapiste bulunduğu sürede yüzlerce davaya tanıklık etti. Hücresinde bulunan televizyonu sürekli açık, ihbarda bulunmak için tüm programları yakından izliyor.

İzlediği programlarda “devlete, cumhurbaşkanına hakaret ettiğini” iddia ettiği kişiler hakkında tek tek suç duyurusunda bulunuyor.

Bianet’in haberine göre şikâyet ettiği isimler arasında Sami Elvan, Hayko Bağdat, Melek Ulagay, eski milletvekili Kemal Anadol var. Sanatçılar Sezen Aksu, Tarkan, Gülben Ergen’in de “Berkin Elvan’a başsağlığı dileyerek devleti hedef gösterdiklerini” iddia etti.

Avukat Efkan Bolaç da Bugün TV’de yayınlanan Yakın Tarih İle Yüzleşme isimli programda beş yıl önce söylediği sözleri nedeniyle İ.Ö.’nün suç duyurusunun ardından davalık oldu. Bolaç, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması nedeniyle üç yıl hapse mahkûm oldu. 

İ.Ö.’nün tanık olarak ortaya çıktığı bir diğer dava da Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının yargılandığı dava. Bu davada 18 avukat toplam 159 yıldan fazla ceza aldı.

Kendisinden “12 sene görev yapmış bir istihbaratçıyım” diye bahseden İ.Ö., isminin basında yer almaması için yayın yasağı çıkarılmasını da istedi.

2022 yılında tahliye olacak olan İ.Ö., takipsizlik kararlarına da itirazda bulunmasıyla dikkat çekiyor.

İ.Ö., Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ı “dönemin başbakanını hedef göstermekten ve kara propaganda yapmaktan”, yazar Melek Ulagay’ı “İbrahim Kaypakkaya’yı övmekten”, gazeteci Hayko Bağdat’ı “devletin cinayet işlediğini dile getirerek devleti hedef göstermekten”, siyasetçi Osman Baydemir’i “devlete, hükümete, Emniyet güçlerine hakaret etmekten”, gazeteci Miyase İlknur’u yine “dönemin başbakanını küçük düşürmeye çalışmaktan” savcılığa şikayet etti.

2016 yılında bulunduğu cezaevinde HALK TV’nin yayından kaldırılmasını isteyen İ.Ö., dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Efendim, burası bir devlet kurumudur. Ve devletimizin bekası her şeyin üstündedir. Halk TV isimli kanal devamlı devletimize, Cumhurbaşkanımıza ve iktidar partisine hakaret ederek kara propaganda yapmaktadır. Ülkemiz demokratik ve adil bir ülkedir, herkes cumhurbaşkanına saygı duymak zorundadır, saygısızlık yapmak kimsenin haddi değildir..”

Talebi kabul edilmeyen İ.Ö., kanalın kaldırılması için yedi gün açlık grevi bile yaptı.


Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.