Zeynel Abidin Han ...

Zeynel Abidin Han ...

Bu değerli insan sürgünde öldü.

A+A-

 

Bedrettin Canimana

Zeynel Abidin Han,

 

Kürtlerin özgürlüğünün bir gün geleceği umudunu hep taşıyıp her gün Kürtçe yazılar, şiirler, makaleler, ağıtlar  ve kitaplar yazarak kürd çocuklarına bir şekilde bir şeyler bırakmak istiyordu.

 

Kürtlerin Devletsizliği, onu adeta kahrediyordu.

 

Kürdistan’ı çok seviyordu sularını yaylalarını ve dağı taşını överek bitiremiyordu.

 

Onunla Liej de görüşmüştük bana, valla elimizde kalan tek şey Kürtçe ölmek kalmış umarım bunuda elimizden almazlar dedi.

 

Zeynel Abidin Han, ben en büyük aşiretin mensubuyum benim Aşiretimin adı kürdistandır derdi.

 

Ve malesef dünyadan göçtü bugün cenazesi Muş hava alanından vartaya gidince ahlaksızlık kavramını bile zorlayan bir olay yaşandı.

 

Muş belediyesi çalışanları bu insanı, yukarıda sıraladığım hizmetlerinden dolayı cenaze arabasından indirip bu resimde gördüğünüz gibi bir Pikap ın arkasına bindirip vartoya götürüldü.

 

Konu ile ilgili gün boyu haberler düştü.

 

Kısacası,,,,

 

Belediye başkanının bilgisinin dahilinde cenaze arabasının şoförü aranır ve derhal cenazeyi arabadan indir talimatı verilir yakınları ve sevdikleri de cenazeyi bir iş aracına bindirip vartoya götürürler.

 

Burda akla gelenler,

 

1. Muş halkı, böyle bir ahlaksızlığa sessiz kalışıyla topyekün bir laneti haketmiştir.

Ki bende maalesef Muş ta doğdum.

 

2. Bu olaydan sonra herhangi bir Muşlu ben şu veya bu aşirettenim deme hakkını kaybetmiştir çünkü hiç bir aşiret kuralında böyle bir ahlaksızlığa geçit verilmez.

 

3. Ve en önemlisi, ben ulusalcıyım ve kürdistan devletini istiyorum diyen bir kısım Kürt’ler, kendilerini güya aydın, yazar ve PKK muhalifi olarak tanımlayanlar çok iğrenç bir biçimde Feyat Asya’ı savunmaya ve paklamaya çalıştılar. Yok efendim bilgisi yokmuş vay efendim Feyat bey Muş’ta değilmiş gibi ucuz ve hiç bir karşılığı olmayan kelimeler le.

 

Pardon belki karşılığı eşonun bir kebabı olabilir ama insanım diyen biri,

zehir zıkkımı, Feyatın size vereceği bir kebaba tercih eder.

 

Bunlara hemen soruyorum, hani siz, PKK, kürd devletini istemiyor veya yeterince savunmuyor diye PKK’ye kan kusanlar! Feyat Asya, pkk den daha mı fazla Kürt devletini savunuyor da siz onu bu ahlaksızlığın bile kavramını zorlayan tutumundan sonra savunuyorsunuz aslında en büyük yazık, sizlere olsun. Sizleri gerçekten kınıyorum.

 

4. Yüreğinde zerre kadar insani duygusu olan hiç bir Melle ve aydın bu hadiseden sonra o Muş belediyesinin bırakın başkanını hiç bir yöneticisine selam vermeniz, sizi inandığınız tüm değerlere ters düşürür.

 

5. Tüm kürd kamuoyu! Bu olayın üstüne gitmezseniz ülkemizde ölümüze bile yer vermeyecekler bu yamyamlar.

 

6. Bana ne oluyor?

Cevap vereyim.

Merhum Zeynel Abidin Han, kimsesiz sahipsiz ve hiç bir gücü olmayan sadece değerli bir insandı.

 

Böyle bir insana yapılan bu muamele benim için tüyler ürpertici, saygısızlık, namussuzluk ve her türlü ahlaksızılığın kavramını bile zorlayan bir alçaklık olduğu için olayı çok ciddi buluyor önemsiyor ve üstüne gitmek zorunluluğunu hissediyorum.

 

İnsan bir defa dünyaya gelir ve bir onura ya sahiptir ya da değildir.

 

Bırakın Muş belediye koltuğunu bırakın Türkiye Başbakanlık koltuğunu öyle bir ahlaksızlığı, Amerika birleşik devletlerinin başkanlık koltuğu için bile böyle bir asaletsiziliği yapmamak, her insanın görevidir diye düşünürüm.

 

Sonuç olarak Zeynel Abidin Han’ın bu gülüşü siz satılmışların ve bugünkü olaya sessiz kalan herkesin yüzüne yüzyıllarca bir lanet tükürüğü olacaktır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum