Yunan politikacıdan Türkiye çıkışı!

Yunan politikacıdan Türkiye çıkışı!

.

A+A-

 Yunanistan'da PASOK-Değişim Partisi Başkanı Nikos Androulakis, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi "etkileyecek" bir "silah ambargosu" uygulaması gerektiğini belirtti.

Nikos Androulakis, Avrupa Parlamentosu genel kurulunda konuşma yaptı.

Nikos Androulakis, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanmasının "acil bir gereklilik" olduğunu söyledi.

Androulakis, "Türkiye, bir kez daha Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD'i durduran Kürtleri (YPG/PKK) bombaladı" dedi.

Öte yandan Androulakis, "Provokasyonlara ve uluslararası hukukun sürekli ihlal edilmesine seyirci kaldığımız için kolayca unutuyor gibiyiz" ifadelerini kullandı.

Yaptırım uygulamayan tek NATO ülkesi

Androulakis, Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulamayan "tek NATO ülkesi" olduğunu belirterek, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişini onaylamayı "reddettiğini" öne sürdü.

Türkiye'nin, Yunanistan ile GKRY'nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini ileri süren Androulakis, Ankara'yı şantaj yapmakla suçladı.

Neyi bekliyoruz

Nikos Androulakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a ilişkin ifadelerini hatırlatarak, "Ülkemizi tehdit etme cüretini göstererek, Atina'nın yakında Tayfun füzesinin menziline gireceğini söyledi" diye belirtti.

Diger Yandan Androulakis, "Avrupa Komisyonu ve Konsey'de bazılarının inandığı gibi bu bir müttefik ülkenin davranışı mıdır? Harekete geçmek için daha ne bekliyorsunuz? Yapılabilecek asgari şey, Erdoğan rejimini etkileyecek bir silah ambargosunun ve yaptırımların derhal uygulanmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.