Yolun açık, sayfan hep beyaz olsun!

Yolun açık, sayfan hep beyaz olsun!

Hüseyin Şahin

A+A-

Yaklaşık ön hazırlığı altı ay süren Almanya Kürt Cemeatı Berlin seksiyonu 3-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleitirdiği hafta sonu toplantısıyla kuruluşunu resmen ilan etti. Yönetim bileşeni yedi kişiden oluşmaktadır. Kurucular kurulunun sac ayağını ise, son aylarda Güney Kurdistan’daki gelişmelerden dolayı çalışmalar içerisinde rüştünü ispatlamış kesimlerin yanısıra, Berlin genelinde Kürd kitlesi içerisinde saygınlığı olanlar oluşturmaktadır.

 

Berlin Kürt Cemeati parti ve örgütler üstü çalışmayı kendisine şiar edinmiştir. Bundan dolayıda çalışmalarının ağırlığını ise Berlin’deki Kürtlerin farklı kesimleri oluşturacaktır. Bu kesimler Berlin Kürt Cemeati içerisinde hem temsil edilecekler, hemde kendilerini dışa karşı ispatlıyacaklardır.  Burada amaç her kesimden Kürt kesiminin kendisini rahat hissedebileceği bir adresinin olmasıdır. Son aylarda yoğun eylemlilik takviminden hareketle yapılan çalışma ve etkinliklerde Almanya Kürt Cemeatına yönelik ciddi bir sempati oluştu. Birlikte yapılan çalışmalarda gelen olumlu tepkiyi değerlendiren ve Kürt Cemeatı’nda kendisini görebilen ciddi bir kesim, Berlin’de böyle bir adrese ihtiyaç olduğunu görerek kuruluşunu Aralık başında oy birliğiyle gerçekleştirdi.

berlin171107.2.jpg

Berlin seksiyonunun amaçlarından belkide en önemli ve belirleyici olan nokta dört nesle dönük proğramla çalışmalarına başlamasıdır. Burada motor güç nesillerin harmanlanmasıdır. Bu noktadan haraketle partiler üstü olup, ÇİZGİ Örgütü hesabı yapmaksızın ve bu kamburu taşımaksızın yola devam edebilen bir yapının başarı ve örgütlenme şansı çoktur.

berlin171107.3.jpg

Almanya’da 1,5 milyon Kürt yaşamaktadır. Almanya Kürt Cemeatı’nın yakalamış olduğu nokta önemli ve de doğrudur. Kürt Cemeatı Almanya’da Kürtlerin sesi, kulağı, limanı ve adresi olacaktır. Böylesi bir tapuya sahip olan bir kitle kendisini dahada güvende hissedecek ve birçok önemli kurumda temsil hakkına kavuşmuş olacaktır. Almanya Kürt Cemeati yeni olmasına rağmen, rüştünü Almanya politikasında ispatlamıştır. Yoğun diplolamsi, lobi, siyasi çalışmalarından dolayı hem Almanya siyasetinde söz sahibi olabiliyor, hemde Kürtlerin çekim merkezi haline gelebiliyor. Yeni Kürt nesilleri bunu iyi tespit ettiklerinden dolayı Almanya Kürt Cemeatı’na sempatiyle bakıp, destek oluyorlar. Almanya Kürt Cemeati çatı örgütü olup, bünyesinde 18 derneği taşımaktadır. Berlin seksiyon kuruluş toplantısına katılan arkadaşlardan bazıları, Almanya’nın hem Leipzig hem de Desau şehirlerindede dernekleşerek, Almanya Kürt Cemeatı çatı örgütüne katılacaklarını beyan ettiler. Bu türden talaplerin başka şehirlerdende geldiğini belirten Almanya Kürt Cemeati yöneticileri, önümüzdeki dönemlerde bunun dahada yoğunlaşarak artacağına işaret ettiler.

 

Bu kartopu şimdiden büyüyerek, kardan adamı olamaya doğru gidiyor, Bizde yolun açık, sayfan hep beyaz olsun diyerek elimizden geleni esirgemeyerek yardımcı olacağız.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.