Almanya'da 'Osmanlılar'a baskın, faaliyetleri yasaklandı

Almanya'da 'Osmanlılar'a baskın, faaliyetleri yasaklandı

Organize suçlarla sık sık gündeme gelen "Osmanen Germania" Almanyalı Osmanlılar Derneği‘nin faaliyetleri Almanya İçişleri Bakanlığı, tarafından yasaklandı. Dört eyalette eş zamanlı aramalar yapıldı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, derneğin kamu açısından “ağır tehdit” oluşturduğunu açıkladı. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in "Almanyalı Osmanlılar Derneği”nin ve bağlı bütün platformların bütün faaliyetlerini yasakladığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Almanyalı Osmanlılar" derneğinin kamu güvenliği ve insanların can ve mal güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Almanya'daki dernekler yasasına dayandırılan yasak kararında, Almanyalı Osmanlılar Derneği’nin amacı ve faaliyetlerinin ceza yasalarını ihlal ettiği belirtildi. İçişleri bakanlığının açıklaması, Almanya basınında geniş yer buldu. Alman Der Spiegel dergisi haberi, “İçişleri Bakanı Almanyalı Osmanlıları yasakladı” başlığıyla duyurdu.

Der Spiegel’in haberine göre, Almanyalı Osmanlılar derneğinin üyelerine yönelik olarak bugün Rheinland-Pfalz, Baden-Würrtemberg, Bavyera ve Hessen eyaletlerinde aramalar yapıldı.

Almanyalı Osmanlılar, Almanya'nın çeşitli bölgelerinde toplam 16 kentte örgütlendiğini hatırlatan Der Spiegel, haberinde şunlara dikkat çekti:

“Almanyalı Osmanlılara yönelik Mart ayında yürütülen soruşturma sonucunda elde edilen bilgilere dayanarak derneğe yasak getirildi.”

Habere göre, derneğin yapısı ve yönetimi ile Almanyalı Osmanlılara bağlı gruplarla birlikte yarattığı etki konusunda ayrıntılı bilgi elde edilmek amacıyla soruşturma başlatıldı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer da soruşturmayla ilgili bir açıklama yaptı, şöyle dedi:

“Federal ve eyaletler düzeyinde organize suçlar ve çete benzeri gruplarla kararlı bir şekilde mücadele edecek. Kim hukuk devletini reddederse, bizden hoşgörü bekleyemez.”

Alman polisine göre, Türk milliyetçisi çizgiye sahip olan Almanyalı Osmanlıların en az 300 üyesi bulunuyor. Mart ayından bu yana Almanyalı Osmanlılar üyesi olduğu tahmin edilen sekiz kişi Stuttgart'ta açılan davada yargılanıyor. Söz konusu Almanyalı Osmanlılar üyeleri, cinayete teşebbüs, şantaj, uyuşturucu ticareti yapmak, fuhuşa zorlamak ve özgürlüğü kısıtlamakla suçlanıyorlar.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı da, Almanyalı Osmanlıları, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevrisiyle bağlantısı olduğunu açıklamıştı.

(Ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.