Van Saman Pazarı’nda yangın: En az 12 dükkan küle döndü

Van Saman Pazarı’nda yangın: En az 12 dükkan küle döndü

.

A+A-

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Hayvan Pazarı yanında bulunan Saman Pazarı’nda yangın çıktı. Alevlerin onlarca metrelerce yüksekliğe ulaştığı alana çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Rüzgarın şiddetiyle etkisini arttıran yangına müdahale için TOMA araçları da yönlendirildi. 

Görgü tanıklarının ifadesine göre, yangın saat 21.00 sıralarında başladı. Saman ve yem satışı yapılan 12 iş yeri tamamen küle döndü. Rüzgarın etkisi ile kıvılcımların diğer dükkanlara sıçraması o engellemek için itfaiye ve TOMA araçları önlem alıyor.

İşyerleri yanan esnaflar ve yakınları da olay yerine geldi. Polis bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Ekiplerden edinilen bilgiye göre aralarında Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personellerinin olduğu toplam 20 kişi dumandan etkilendi.  

 

Van Gölü Yem ve Samancılar Temin Tevzi Kooperatifi Başkanı Selahhatin Alkan, site bekçisinin kendisine verdiği bilgiye göre yangının elektrik kontağından ya da trafo patlaması nedeniyle çıktığını düşündüklerini belirtti.

İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyımı İhsan Emre Aydın yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Yangının kontrol altına alındığını belirten Aydın, samanların yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Herhangi bir can kaybının olmadığını ifade eden kaymakam Aydın, zararın en aza indirilmeye çalışıldığını belirtti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.