Ümit Özdağ'ın ekibi, K24 mikrofonunu kaldırttı "Biz işimizi yapıyoruz!"

Ümit Özdağ'ın ekibi, K24 mikrofonunu kaldırttı "Biz işimizi yapıyoruz!"

.

A+A-

K24 muhabiri yaşanan engellemeye "Biz işimizi yapıyoruz!" diyerek tepki gösterdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak basın açıklamasını takip etmek için gelen Kürdistan 24 TV’nin (K24) mikrofonu Zafer Partisi görevlilerince kürsüye alınmadı.

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi binası önüne gelen Erbil merkezli Kürdistan 24 TV’nin mikrofonu Zafer Partili görevli tarafından kürsüye konulması engellendi.

K24 muhabiri ve kameramanı ile Zafer Partisi önünde görev yapan diğer gazetecilerin itirazlarına rağmen Zafer Partisi yöneticileri, “bölücü yayın yapıldığı” gerekçesiyle mikrofonu kaldırdı. K24 muhabiri yaşanan engellemeye "Biz işimizi yapıyoruz!" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine K24 ekibi, basın toplantısını terk etti. 

Gazetecilerleden K24 ambargosuna tepki

Gazeteci Hayri Demir o anlara ait görüntüleri paylaşarak tepki gösterdi. Demir paylaşımında "Zafer Partisi’ndeki basın açıklamasını takip etmek isteyen K24 emekçisi meslektaşımız Zafer Partililer tarafından engellendi. Meslek örgütü temsilcilerinin gerilimlerine rağmen partililer “bölücü yayın yapıyor” gerekçesiyle engellemede ısrarcı oldu" dedi.

Gazeteci Burak Ütücü de o anları sosyal medya hesabından paylaşarak "Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması öncesinde K24 mikrofonu kürsüden çıkarıldı. Olayın ardından K24 muhabir ve kameramanı alanı terk etti. Basın mensuplarının çoğu olaya tepki gösterdi" ifadelerini kullandı.

ÇGD: Biz işimizi yapıyoruz!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi de yaşanan olaya tepki göstererek "Bugün Zafer Partisi'nde düzenlenen basın açıklamasında K24'ün mikrofonu Zafer Partili görevliler tarafından "Bölücülük yapıyorsunuz" denilerek kürsüye konulmadı. Bu engelleyici tutum ve nefreti kınıyoruz. K24 muhabiri meslektaşımızın da dediği gibi: Biz işimizi yapıyoruz!" açıklaması yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.