Ülkesine dönen Macaristan liderinden Kürdistan Bölgesi’ne övgü dolu sözler

Ülkesine dönen Macaristan liderinden Kürdistan Bölgesi’ne övgü dolu sözler

.

A+A-

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Kürdistan Bölgesi’ndeki temaslarını tamamlayarak ülkesine geri döndü.

Erbil Uluslararası Havalimanı’nda Başbakan Mesrur Barzani tarafından uğurlanan Katalin Novak, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaptı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmişliği, bir arada yaşama kültürünü ve barış ortamını beklentisinin üstünde gördüğünü belirten Novak, “Biz Macarlar eylem insanıyız. Nerede ihtiyaç duyulursa oradayız. Erbil'de Uluslararası Meltho Okulu’nu açmaktan gurur duyuyoruz. Meltho ışık demektir" ifadelerini kullandı.

Erbil’de bir grup Ezidi kadınla bir araya geldiğini belirten Novak, "Erbil'de Ezidi kadınlarla tanıştığımda kalbim sızladı ama aynı zamanda kadınların bir rolü olduğunu ve lider olduklarını görmek beni mutlu etti” dedi.

Resmi görüşmelerinden sonra Macaristan güçlerini ziyaret ettiğini ve terör örgütü IŞİD Teleskof’ta 2014 yılında gerçekleştirdiği yıkımı yakından gördüğünü belirten Novak, “IŞİD’in yıldırma ve barbarlığını Teleskof'ta gördüm. Bir dizi bina ve kilisenin yeniden inşa edilmesi gerekiyordu ve Macaristan bunların yeniden inşasında önemli bir rol oynuyor” diye ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.