TSK'nın hava harekâtına Almanya'dan tepki

TSK'nın hava harekâtına Almanya'dan tepki

.

A+A-

Alman sol eğilimli politikacılar, TSK'nin Taksim saldırısına misilleme amacıyla Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Rojava'da düzenlediği hava harekâtına tepki gösterdi. Almanya İçişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretini iptal etmesi çağrısı yapıldı.

Alman politikacılar, TSK'nin İstanbul Taksim'de 6 kişinin ölümü, 80'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya misilleme olarak Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve Suriye'nin Rojava bölgesine düzenlediği "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" adlı hava harekâtına tepki gösterdi.

Sol Parti, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser'in yarın başlayacak Türkiye ziyaretini iptal etmesini istedi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser iki günlük resmi ziyaret için Pazartesi günü Türkiye'ye gelecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelecek olan Faeser'in gündemindeki konular arasında terörizmle mücadele de bulunuyor.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin küçük ortağı FDP'nin dış politika sözcüsü Ulrich Lechte, Twitter'den yaptığı açıklamada, "Erdoğan devletler hukukunu ihlal ederek Suriye ve Irak'taki Kürt bölgelerine saldırıyor, aynı zamanda İran da Kürt kenti Mahabad'a giriyor. Her iki durumda da çok sayıda sivil kurban verildiğini hesaba katmak gerekir. Bu tartışmaya açık olmayan tutumu kınıyorum. Artık nihayet oraya bakmalı ve harekete geçmeliyiz" dedi.

'SEÇİMLER YAKLAŞIYOR'

Yeşiller partisinin iç politika sözcüsü Lamya Kaddor ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan yıllardır Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge oluşturmak istiyor. Anlaşılan hesaplaşma zamanını ve bombalamayı meşrulaştıran tek şey İstanbul'daki saldırı değildi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri de bu süre zarfında onaylanmıyor. Seçimler yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

'ZİYARET İPTAL EDİLMELİ'

Muhalefetteki Sol Parti'nin (Die Linke) eş başkanı ve Avrupa Parlamentosu üyesi Martin Schirdewan da Türk ordusunun ' operasyonlarını kınayan bir açıklama yayınladı. Twitter hesabından açıklama yapan Schirdewan, "Türkiye bu gece ağır şekilde Rojava'yı bombaladı. Erdoğan, İslam Devleti (IŞİD) ile savaşanlara saldırıyor. İçişleri Bakanı Nancy Feaser yarın Ankara'da terörizm konusunda konuşmak istiyor. Bu ziyaret iptal edilmeli. İki yüzlülüğün de bir sınır var!" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı, "PKK/KCK/YPG" güçlerinin hedef alındığını açıkladığı hava harekatında 89 noktayı vurduğunu duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, IKBY'deki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Rojava'da bulunan Aynularab, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde hedeflerin vurulduğu söylenmişti.

(Deutsche Welle)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.