Trump'a Yüksek Mahkeme'den kesin yanıt

Trump'a Yüksek Mahkeme'den kesin yanıt

.

A+A-

Yüksek Mahkeme, 20 Ocak'ta koltuğu bırakması gereken Trump'ın itirazlarını reddetti. Trump Twitter'dan "Yüksek Mahkeme bizi gerçekten hayal kırıklığına uğrattı" paylaşımı yaptı.

merika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi Cuma günü, kritik eyaletlerindeki milyonlarca seçmenin Başkan seçilen Joe Biden lehine oy pusulalarınıa yapılan itirazı reddetti.

Mahkemenin kararı, görevi 20 Ocak'ta bırakması gereken donald Trump'ın mahkemede seçim sonucunu değiştirme şansı olmadığını gösterdi.

  • NOT: Seçim Kurulu, Biden'in başkanlığını onaylamak için Pazartesi günü toplanacak.

Teksas savcısı açmıştı

CNN International'a göre "Trump'ın sadık bir müttefiki olan" Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından açılan dava, Pennsylvania, Michigan, Georgia ve Wisconsin sonuçlarına itiraz ederek seçim sonuçlarını geçersiz kılmayı hedefliyordu. . 

Seçenekleri daralan Trump, birkaç Cumhuriyetçi başsavcı ve GOP milletvekilinin desteğiyle, Yüksek Mahkeme'nin durumu ele alması için baskıyı artırmıştı. 

Koronavirüs engellemeleri

Trump ve hukuk ekibi - Trump'ın davasını savunmak için ülke çapında seyahat eden avukatlar arasında bir dizi koronavirüs teşhisi tarafından engelleniyor - haftalardır giderek artan temyizler Biden'ın lehine sonuçlandı.

Trump gelişmelerin ardından "Yüksek Mahkeme bizi gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. Bilgelik Yok, Cesaret Yok!" şeklinde bir tweet attı.

Birçok kaynak CNN'e bu haftanın başlarında, Trump'ın hukuk ekibinin ve kampanya çalışanlarından geriye kalanların içinde, seçim sonuçlarını tersine çevirme veya erteleme çabalarının sona erdiğini hissettiğini söyledi.

Habere göre first leydi Melania Trump, Mar-a-Lago'ya (mobilya markası) aile mobilyaları sipariş etmeye başladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.