Trump’a Beyaz Saray ile ilgili soruşturma açıldı

Trump’a Beyaz Saray ile ilgili soruşturma açıldı

.

A+A-

ABD başkanlık seçim sonuçlarına göre Joe Biden’ın yeni başkan olduğu açıklanırken, Beyaz Saray’ı seçim günü ‘komuta merkezi’ olarak kullandığı gerekçesiyle ABD başkanı Donald Trump hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. 

Trump aleyhinde ABD’de yönetimde ve devlet kademesinde çalışanların yaptığı usulsüzlükleri ve yasa dışı faaliyetleri soruşturmakla görevli  Daimi  Bağımsız Federal Soruşturma ve Savcılık Dairesi’nin (The U.S. Office of Special Counsel), soruşturma başlattığı duyuruldu. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Demokrat Parti temsilcisi Bill Pascrell, Trump ile ilgili yaptığı şikayet üzerine bu dairenin, soruşturma açtığını ifade etti. 

"Trump, federal memurları yasaları ihlal suçuna sürükledi"

Demokrat temsilcisi Pascrell açıklamasında, Trump’ın, Beyaz Saray’daki oturma odasındaki ekrandan seçimin ilk günü gelişmeleri izleyip daha sonra yine Beyaz Saray’ın “Doğu Odası”nda kendisini destekleyen yaklaşık 200 kişiye hitap ettiğini anımsattı. 

Ayrıca temsilci Pascrell, Trump’ın ayrıca Oval Ofis’te kendi seçim kampanyasını yürütenler tarafından gün boyu bilgilendirildiğini ve bununla yönetimdeki memurları federal yasaları ihlal etme suçuna sürüklediğini vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.