Trump yanlısı silahlı gruplar toplanmaya başladı

Trump yanlısı silahlı gruplar toplanmaya başladı

.

A+A-

Joe Biden'ın tören hazırlığı sürerken ABD’de Virginia eyaletinin başkenti Richmond‘da, Trump yanlısı silahlı gruplar "Lobi Günü"nde toplanmaya başladı.

ABD'deki silah hakları aktivistleri, bu yıl 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası işgalinde sonra ve başkanlık açılışından iki gün önce tansiyonun yüksek olduğu bir zamanda, yıllık bir gösteri için Virginia eyalet başkentinde bir araya geliyor.

Silahlı gruplarla ilgili açıklamada bulunan eyaletteki yetkililer, "Lobi Günü"nde, Washington D.C.'nin yaklaşık 110 mil (175 km) güneyinde bulunan Richmond'da, Başkan seçilen Demokrat Joe Biden'in Çarşamba günü Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın yerini alarak yemin edeceği yerde, alarma geçmiş durumda.

Lobi Günü, ABD'de ırkçılık karşıtları ile beyaz milliyetçi göstericilerin çatıştığı bir yılın ardından, oldukça kutuplaşmış bir iklimde gerçekleşiyor.

Joe Biden'ın yemin töreni hazırlıkları sürerken Pazar günü yapılması planlanan ülke çapında Trump yanlısı gösteriler, FBI'ın uyarılar yayınlaması ve birkaç eyaletin Ulusal Muhafızları konuşlandırmasının ardından büyük ölçüde başarısız oldu.

Kendisini Trevor olarak tanıtan bir silah hakları aktivisti Pazar akşamı Virginia eyalet binasının dışında Reuters'e "Onlara hala burada olduğumuzu hatırlatmak için geliyoruz" dedi. 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.