Tatvan'da gözaltına alınan köylülere işkence: İki kişiden haber alınamıyor

Tatvan'da gözaltına alınan köylülere işkence: İki kişiden haber alınamıyor

.

A+A-

Tatvan'da dün gözaltına alınan köylüler asker işkencesine maruz kalırken, Ekrem ve Fetullah Avras adlı kardeşlerden haber alınamıyor.

Dün sabah saatlerinde TSK tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Söğütlü köyü kırsalına yapılan hava saldırısı sonrası askerler köye baskın düzenleyerek 8 köylüyü gözaltına aldı.

Onlarca asker ve zırhlı araçlarla köyü ablukaya alan askerler, Necip Tedbirli, Mustafa Tedbirli, Hikmet Tedbirli, Kerem Avras, Veli Çelik ve Heybet Çelik adlı köylüler ile Serkan İpek ve Galip İpek adlı çobanları gözaltına aldı.

Avras kardeşlerden haber alınamıyor

Gözaltına alınmaları sonrası haber alınamayan köylülerlin aileleri, operasyon sonrası Ekrem ve Fetullah Avras adlı kardeşlerden haber alınamadığını söyledi.

bianet'e konuşan Avukat Fecri Çelik, "Arvas kardeşlerin nerede olduklarını bilemiyoruz. Aileleri de haber alamıyor. Hayatlarında endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Gözaltındaki köylülere işkence

Köyde şuan giriş-çıkışların asker ablukası altında olduğunu belirten Av. Çelik, "Köylüler temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Dünden beri hayvanlarıyla bile ilgilenemiyorlar. Asker ablukası sürüyor" dedi.

Köylülerden bazılarının gözaltında darp edildiğini ve işkenceye maruz kaldığını kaydeden Av. Çelik, gözaltında işkence gören müvekkili Kerem Arvas'ın fotoğraflarını çekerek kayıt altına aldıklarını belirtti.

Av. Çelik "keyfi bir gözaltı" işlemi olduğunu için Bitlis merkez ile Tatvan, Ahlat ve Güroymak'taki jandarma karakollarında tutulan köylülerin ne zaman adliyeye çıkarılacaklarını bilemediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.