Tahir Elçi katledilişinin 8. yılında Diyarbakır’da anıldı

Tahir Elçi katledilişinin 8. yılında Diyarbakır’da anıldı

.

A+A-

Diyarbakır Adliyesi önünden Tahir Elçi’nin katledildiği Dört Ayaklı Minare’nin önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Adalet yerini bulmamıştır" dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015’te açıklama yaparken öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, katledilişinin 8’inci yıldönümünde anılıyor.

Diyarbakır Barosu ile Tahir Elçi Vakfı’nın bu yılki anma programı kapsamında, saat 10.15'te Diyarbakır Adliyesi önünden Elçi’nin katledildiği Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önüne kadar yürüyüş yapıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) yöneticileri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Selvi Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu, CHP ve HEDEP milletvekilleri, baro başkanları, insan hakları savunucuları, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri yürüyüşe katıldı.

Kürtçe ve Türkçe “Em te ji bîr nakin/Seni unutmayacağız” yazılı pankartın açıldığı yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe “Tahir Elçî rûmeta me ye/Tahir Elçi onurumuzdur” sloganları atıldı.

“Adalet yerini bulmamıştır”

Yürüyüş, Dört Ayaklı Minare'nin önüne ulaştı. Tahir Elçi’nin vurulduğu olan saat 10.53'te anma etkinliği başladı. 

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Adalet yerini bulmamıştır. Dönemin başbakanı ve adalet bakanının faillerin bulunacağı beyan ve taahhüdü her politik cinayette olduğu gibi tipik bir devlet refleksi olarak devreye girmiş ve tetiği tutan eli karanlıkta bırakmıştır” diye konuştu.

Eren’in ardından konuşan Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi “'Yaşam hakkı kutsaldır' demeye devam edeceğiz” dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan da kısa bir konuşma yaparak “Buraya utanarak geliyoruz. Ama vazgeçmediğimizi göstermek için geliyoruz. 8 yıl değil, 88 yıl geçse de vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cezasızlık politikası paneli

13.45’te Tahir Elçi’nin kabri ziyaret edilecek. Anma programı bugün saat 15.00’da Wyndham Garden Hotel’de başlayacak “Cezasızlık ve İnsan Hakları Paneli” ile son bulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.