Sudani: "Kürdistan Bölgesi ile mali bütçe sorunu işbirliği ile çözülmeli"

Sudani: "Kürdistan Bölgesi ile mali bütçe sorunu işbirliği ile çözülmeli"

.

A+A-

 Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, başkent Bağdat'taki konuşmalarında, Irak-Kürdistan Bölgesi sorunlarına değindi.

Sudani konuşmalarında, Bağdat ve Erbil arasındaki sorunlara ilişkin, petrol, doğal gaz yasası ve Kürdistan Bölgesi'nin mali bütçesiyle ilgili konuların iş birliği ve koordinasyonla çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

"Irak’ın güvenliği kırmızı çizgimizdir"

Basın açıklamalarında ABD vatandaşının dün Bağdat’ta silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin de konuşan Sudani, öldürülen kişinin İngilizce eğitmeni olduğunu söyleyerek şu sözleri kullandı:

"Öldürülen şahıs 2021 yılından beri Bağdat’ta yaşıyor ve kaldığı semtteki vatandaşlarla sosyal ilişkileri güçlü biriydi. Faillerin yakalanması için başlattığımız soruşturmamız sürüyor. Irak’ın güvenliği kırmızı çizgimizdir, kimse bizi bu konuda sınamasın çünkü başarısız olurlar. Yabancı ülke vatandaşlarının korunması da görevimizdir."

Başbakan Sudani, Irak ve Türkiye ilişkilerinin geleceği hakkındaki sorusuna, "İki ülke arasındaki ortak ticaret hacmimiz yüksek ve diğer alanlarda da büyük iş birliğimiz mevcut. Türkiye, ekonomik olarak gelişmiş bir ülke ve Irak’ın kalkınmasında rol oynayabilir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.