Sokak ortasındaki polis işkencesine soruşturma

Sokak ortasındaki polis işkencesine soruşturma

.

A+A-

25 Temmuz 2023 tarihinde Aydın’ın Germencik ilçesinde Gökhan Olgun isimli bir kişi polisler tarafından sokak ortasında işkenceye maruz kaldı. Söz konusu görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerin yayılması ve tepkilere neden olması üzerine aile, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. Şikayet sonucu Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak Gökhan Olgun’un ifadesi alındı.

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre; Gökhan Olgun, 2017 Kasım’da “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçlamasıyla tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Burada 5 yıl kaldıktan sonra Fethiye Kapalı Cezaevi’ne, 2 yıl sonra da Fethiye Açık Cezaevi’ne gönderildi. Olgun, annesinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek kaldığı Fethiye Açık Cezaevi’nden haziran ayında firar etti.

Yaklaşık iki ay firari gezen Olgun, Germencik ilçesinde 25 Temmuz’da yapılan yol kontrolünde yakalandı. Burada yaşanan gerginlik üzerine Olgun, kaçmak istedi, kendisini takip eden polisler, Olgun’u durdurup arabadan indirdikten sonra ters kelepçe ile yaklaşık 10 metre sürükledikten sonra işkence yaptı. Görüntüler sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine büyük tepkilere neden oldu. Olgun, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.