SOHR: Tel Rıfat Kasabası’nın çevresi bombalanıyor

SOHR: Tel Rıfat Kasabası’nın çevresi bombalanıyor

.

A+A-

Ezaz Kasabasında konuşlu Türkiye’ye bağlı silahlı güçlerin Tel Rıfat ile Şehba bölgelerinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) üslerini bombaladığı bildirildi.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR)’da yer alan habere göre, Halep’in Doğusu’nda bulunan Marê kentine bağlı Sulsanê üssünde konuşlu Türkiye’ye bağlı silahlı güçler geçtiğimiz gece Tel Rıfat kasabası ile Şêx Îsa Köyünü bombaladı.

SOHR paylaştığı haberin devamında, Marê, Cibrin, Şêx Îsa’da her iki güç arasında çatışmaların yaşandığını, fakat yaşanılan kayıplara ilişkin bir bilginin olmadığını belirtti.

Diğer taraftan Suriye rejim güçlerinin Afrin’e bağlı Kebeşîn ile Bîrc Heyder Köyleri arasında Türkiye’ye bağlı silahlı gruplara ait güçlerin bir ototmobilini hedef aldığı, Türkiye Ordusu’nun da El – Meyassa Köyü etrafına 15 havan topu attığı da haberde yer aldı.

Türkiye 2 aydan fazladır Tel Rıfat ile Menbic kentlerine yönelik askeri operasyon başlatma tehditinde bulunuyor ve bu nedenle hem Türkiye hem de Türkiye’ye bağlı Suriye muhalefeti güçlerinin bu kentlere yönelik saldırılarında son aylarda gözle görülür bir artış görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.