SOHR: İranlı milisler Uluslararası Koalisyon’a yönelik füzelerini geri çekiyor

SOHR: İranlı milisler Uluslararası Koalisyon’a yönelik füzelerini geri çekiyor

.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran destekli milislerin geçen hafta sonundan itibaren tüm füze fırlatma rampalarını Ebu Kemal’den Hatla’ya kadar uzanan ve el-Mayadin’den geçen bölgelerden çıkardığını bildirdi.

İranlı milisler, İsrail’in hava saldırılarında hedef alınabileceklerinden korkarak, 3 Eylül’de askeri teçhizatlarını başka yerlere taşıdı.

Milis liderlerinden gelen yeni emirlerin bölgedeki tansiyonu düşürme, yeni bir saldırıya hazırlanma ya da milislerin bundan sonra saldırı için silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) başvurma amacı taşıyıp taşımadığı bilinmiyor.

Mayadin, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde oluşturulan Uluslararası Koalisyon tarafından kontrol edilen bölgelerin yakınında, Deyrezzor’da İranlı milislerin merkezi olarak biliniyor.

Mayadin şehrindeki Abdul Muneym Riyad Okulu yakınına yerleştirdikleri füze rampaları, Deyrezzor vilayetinin güneyindeki ikinci petrol pompa istasyonuna taşındı.

Lübnan Hizbullahı’nın ‘Hac Saccad’ olarak bilinen önde gelen bir lideri, geçtiğimiz 31 Ağustos’ta İranlı milis liderleriyle görüşmek için Mayadin’i ziyaret etti.

Söz konusu Hizbullah üyesi, onlara Fırat’ın doğusundaki bölgelerde hücreler oluşturmaları ve onları kara savunmaları tarafından tespit edilmemelerini sağlayacak şekilde ABD üslerine SİHA saldırıları başlatma konusunda eğitmeleri talimatı verdi.

Uluslararası Koalisyon, Suriye’de kendileriyle çalışan istihbarat ajanlarından, füze rampalarını Mayadin ve Suriye-Irak sınırına kadar uzanan bölgede konuşlandırmalarının ardından İran Devrim Muhafızları ve milislerin yerleri hakkında bilgi istemişti.

Hizbullah milislerinin ağır makineli tüfeklerle donatılmış 5 araçtan oluşan askeri takviyeleri de, Humus’un doğu kırsalındaki Mahin şehrine ulaştı.

ABD güçleri, Rojava'ya bağlı Haseke kırsalında bulunan Kamışlı’nın 3 kilometre güneybatısındaki Nakara köyüne üçüncü askeri üssünü kurdu.

ABD güçleri ve Uluslararası Koalisyon, DSG bölgelerinde konuşlanmış durumda. ABD’nin ülkedeki en büyük askeri üssü El-Omer petrol sahasında bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.