Serbest Lezgîn: Parlamentonun çalışma süresi mecburen uzatıldı

Serbest Lezgîn: Parlamentonun çalışma süresi mecburen uzatıldı

.

A+A-

Bugün Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) 23’üncü Örgütlenme Ofisi merasimleri yapıldı.

Merasimde bir konuşma yapan PDK Erbil Örgütlenme Sorumlusu Serbest Lezgîn, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu süresinin zorunlu olarak uzatıldığını ve bu yıl seçimlerin yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Serbest Lezgîn açıklamasında, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) PDK ile yaptığı anlaşmayı istenilen düzeyde yerine getirmediğini, Kürdistan Bölgesi 9’uncu Hükümet kabinesinde de kendisi için belirlenen yetkilerin çok fazlasının verildiğini ifade etti.

PDK Erbil Örgütlenme Ofisi Yetkilisi açıklamasında şunları dile getirdi: “Şayet PDK ile YNK arasında imzalan siyasi ittifakı değerlendirecek olursak, YNK belirlenen prensiplere gerektiği gibi bağlı kalmadı diyebiliriz. Bu nedenle biz PDK olarak bu durumdan çok rahatsızız.”

Lezgîn açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “YNK ile PDK arasında gerçekleşen ittifak koşulları en fazla 9’uncu hükümet kabinesinde hayat buldu. Çünkü YNK seçim sonuçları ve aldığı sandalye sayısından daha fazla görev aldı bu kabinede.”

Serbest Lezgîn açıklamasının devamında, YNK ve Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet gösteren bütün siyasi taraflarla her zaman toplanmayı ve görüş alış – verişinde bulunmayı önemsediklerini söyledi.

YNK’nin PDK açısından çok önemli bir ittifak olduğuna değinen Serbest Lezgîn açıklamasının sonunda, PDK ile YNK arasında yaşanan problemlerin diyalog yoluyla çözüleceğine dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.