Rusya, Volkswagen'ın ülkedeki tüm malvarlıklarını dondurdu

Rusya, Volkswagen'ın ülkedeki tüm malvarlıklarını dondurdu

.

A+A-

Ukrayna'daki savaş sebebiyle Batılı ülkelerin yaptırımları altında olan Rusya, Alman otomotiv devi Volkswagen'ın ülkedeki tüm malvarlıklarını dondurdu. Volkswagen, yaptırımlar sebebiyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı.

Rus yargısı, Alman otomotiv devi Volkswagen'ın Rusya'daki tüm varlıklarını dondurdu. Karar, Rusya merkezli otomobil üreticisi GAZ'ın, Volkswagen Group (VW) ile 2022’nin ağustos ayında işbirliğini sona erdirmesi ve Alman firma aleyhine dava açmasının ardından geldi.

VW'NİN RUS ORTAĞI 15 MİLYAR RUBLE ZARAR ETTİ

Rus gazetesi Kommersant'ın haberine göre GAZ, işbirliğinin sona ermesi ile 15.6 milyar ruble (yaklaşık 3 milyar 800 milyon Türk Lirası) zarar etti. Davaya bakan Rus mahkemesi de 17 Mart'ta GAZ lehine karar vererek, Rusya'daki tüm Volkswagen varlıklarını dondurdu.

VW FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALMIŞTI

Volkswagen, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batılı ülkelerin Moskova’ya karşı yaptırımlarının ardından diğer Batılı otomotiv şirketleriyle birlikte Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı. GAZ daha önce Nizhny Novgorod fabrikasında VW için araçlar üretmişti. Volkswagen, Moskova'nın güneyinde bulunan yıllık 225 bin araç üretim kapasitesine sahip Kaluga'daki fabrikasını satmaya çalışıyordu. Fabrika’da üretim 2022'nin mart ayında durdurulmuştu. Alman otomotiv devi, geçen yıl Rusya'da yaklaşık 42 bin otomobil ve 1500 ticari araç sattı. Grubun Rusya'daki satışları 2021'de bir önceki yıla göre yüzde 80 gerilemişti.

Bu haftanın başlarında, Volkswagen Group'un bir parçası olan Çek otomobil üreticisi Skoda Auto da, Rus varlıklarını satma anlaşmasının son aşamalarında olduğunu açıklamıştı. Daha önce Batı yatırımına, ekipmanına ve parçalarına bağımlı olan Rusya'daki otomobil üretimi, geçen yıl benzeri görülmemiş bir şekilde yüzde 67 oranında düşerek Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana en düşük seviyesine inmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.