Rus savaş uçaklarından İdlib'e hava saldırısı

Rus savaş uçaklarından İdlib'e hava saldırısı

.

A+A-

Rusya'ya ait savaş uçaklarının bugün erken saatlerde İdlib'in güney kırsalındaki Jabal Al-Zaviyah'ta Fulayfel ve Sfuhen çevresindeki mevzilere hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rus savaş uçaklarının bugün İdlib'in güney kırsalındaki Jabal Al-Zaviyah'ta Fulayfel ve Sfuhen çevresindeki mevzilere hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

SOHR'un aktardığı habere göre, Rus savaş uçaklarının Cuma sabahı erken saatlerde "çatışmasızlık bölgesine" beş hava saldırısı düzenlediğini ve İdlib'in güney kırsalındaki Jabal Al-Zaviyah'ta Fulayfel ve Sfuhen çevresindeki mevzileri hedef aldığı belirtildi.

Haberde, 1 Aralık 2022'den bu yana "gerilimi azaltma bölgesinin" ilki olan bu hava saldırıları, ülkenin batı kırsalındaki Al-Ankawi köyüne bağlı Sahl Al-Ghab bölgesindeki Al-Qaherah'a rejim güçlerinin top atışlarıyla aynı zamana denk geldiği kaydedildi. Öte yandan saldırıya ilişkin henüz bir can kaybı bildirilmedi

Ayrıca Gözlemevi kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Lazkiye'nin kuzeyindeki Kabana ön cephesinde silahlı gruplar ve rejim güçleri arasındaki çatışmalar sonucunda HTŞ'den Liva Muaviye Bin Ebu Süfyan'ın askeri komutanının öldürüldüğünü bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.