Rojavalı müzisyen kız kardeşler büyük başarı öyküsüne imza attı

Rojavalı müzisyen kız kardeşler büyük başarı öyküsüne imza attı

.

A+A-

 Keman çalan Rojavalı iki Kürt kız kardeş, göç ettikleri Avrupa’da sanatlarını ilerleterek İsveç'in Eskilstuna kentinde gençlik orkestrasına kabul edildiler.

Her iki kız kardeş Kürtçe müziğe katkı sunmak istediklerini söylüyor.

İki yetenekli Kürt kızı Barin ve Nervin İbrahim, keman dahileri olarak Eskilstuna gençlik orkestrasında yer alıyor.

19 yaşındaki Barin, Rûdaw’a sanat serüvenini anlattı.

Barin İbrahim, “Daha küçük yaşta ailemin yardımıyla keman çalmaya başladım. Ailem kemanı ve müziği çok sevdiği için ve bu durum müziğe başlamama olanak verdiği için çok şanslıydım. 7-8 yaşındayken Rojava’da keman çalmaya başladım. Birkaç yıl sonra Kuzeye gittik. Orada çok fazla öğretmen ve müzik okulu yoktu. Devam etmem zordu. Bazen keman çalmaya devam etmek için bir şehirden diğerine gitmek zorunda kalıyordum. Ancak o sıralarda keman bana arkadaş oldu ve bu yüzden onu hiç bırakmadım” diye konuştu.

Barîn ve Nervin'in başarısına ailelerinin göçü de eşlik etti.

Göçleri Kamışlo’dan başladı ve şimdi Eskilstuna şehrinde yaşıyorlar. Burada da kayda değer bir başarıya imza attılar.

Barin İbrahim, "İsveç'te şu anda çok daha fazla fırsatımız var. Her yerde keman çalmaya devam edebildiğim birçok okul var. Ve şimdi Eskilstuna gençlik orkestrasında birinci keman olarak çalıyorum. Bunun dışında küçüklüğümden beri okullarda klasik şarkılar çalardım. Kendi kültürüme ve Kürt müziğine de hizmet etmek istiyorum” diyor.

17 yaşındaki Nervin de Kürt müziğine hizmette bulunmak istediğini belirterek, “Eskilstuna şehrinde gençlik orkestrasında birinci keman çalıyorum. Biz klasik müzik yapıyoruz ve ben de Kürtçe müzik çalabilmeyi isterim ki Kürt sanatına da hizmet edebileyim” diye konuştu.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.