PWK: Leyla Zana ve Amedspor’a Yapılan Saldırılar Kürt Karşıtlığının Dışa Vurumudur

PWK: Leyla Zana ve Amedspor’a Yapılan Saldırılar Kürt Karşıtlığının Dışa Vurumudur

.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), Amedspor taraftarları ve Leyla Zana’ya yönelik saldırıların organize Kürt karşıtlığı olduğunu belirterek barolara hukuki süreç çağrısında bulundu.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Leyla Zana ve Amedspor’a Yapılan Saldırılar Kürt Karşıtlığının Dışa Vurumudur

Trendyol 1. Lig’in 17. haftasında Amedspor, deplasman’da Bandırmaspor ile karşılaştı. Karşılaşma öncesi Amedspor taraftarlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, provokatif girişimler, müsabaka sonrasında yoğunlaşmış ve bazı Amedspor taraftarları yaralanmıştır.

Karşılaşma öncesinde yaşanan saldırılara rağmen, maç sonrasında yeterli güvenlik tedbirleri alınmamış ve  aksine güvenlik güçleri Amedspor taraftarlarına  müdahale etmiştir.

Bursa’da başlayıp bir çok ildeki futbol maçalarında da tekrarlanan sayın Leyla Zana’ya yönelik küfür ve hakaretler ve en son Bandırma’da yapılan Bandırmaspor-Amedspor karşılaşması öncesi ve sonrasında Amedspor taraftarlarına yapılan saldırılar, ırkçı, faşist, Kürt karşıtı, kesimlerin bilinçli, organizeli saldırılarıdır. Bu saldırılar aynı zamanda Kürt kadınını rencide edici, ahlak dışı, insanlık dışı saldırılardır.

Sayın Leyla Zana’ya ve Amedspor taraftarlarına yönelik bu ırkçı, Kürt karşıtı, ahlak dışı, insanlık dışı saldırıları kınıyoruz.

Öncelikle Kuzey Kürdistan’daki baroları hem sayın Leyla Zana’ya, hem de Amedspor taarftarlarına yapılan saldırılar konusunda yasal işlemlerin başlatılması için aktif bir çaba içinde olmaya; tüm Kürt siyasi partileri, insan hakları savunucuları, spor çevrelerini, aydın ve siyasetçilerini ortak tutum almaya; Türkiye’deki tüm insan hakları savunucularını, ırkçılığa, şovenizme karşı olan kesimleri Kürt karşıtı siyaset ve tutumlara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

23.12.2025

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

1703666523413918203-122134538720061668-8261183009670747619-n-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.