PWK: Kürt Gazeteciliğinin 126. Yılı Kutlu Olsun

PWK: Kürt Gazeteciliğinin 126. Yılı Kutlu Olsun

.

A+A-

İlk Kürt gazetesi Kürdistan 22 Nisan 1898 tarihinde Mir Bedirhan’ın oğlu Miktad Midhat Bedirhan tarafından Kahire’de yayınlandı. 75 yıl sonra 1973 yılında Güney Kürdistan’da 22 Nisan günü Kürt Gazeteciliği Günü olarak ilan edildi.

Kürdistan Gazetesi’nin çıkışından bugüne kadar legal- illegal binlerce gazete ve dergi yayınlandı. Egemen devletler sürekli olarak Kürt gazete ve dergilerinin sorumluları, yazar çizerleri ve çalışanlarını görülmemiş bir baskı altında tutmaya çalıştılar.

Egemen devletlerin Kürt basınına yönelik baskıları bugün de devam etmektedir. Bugüne kadar her dört parçada binlerce Kürt gazetecisi tutuklandı, ağır cezalara çarptırıldı, onlarcası katledildi.

Bugün dahi Kürt Gazeteciler görevlerini özgür bir şekilde yerine getiremiyorlar. Yayın özgürlükleri engellenmektedir. Kürt Gazetecileri Kuzey Kürdistan'daki devam eden savaşın ilk hedeflerinden biri haline gelmiş durumdadırlar.

Bundan dolayı Kürt gazetecilik tarihi aynı zamanda büyük trajediler, mücadele ve ulusal aydınlanma tarihidir.

Kürt Gazeteciliğinin 126. yılı  münasebetiyle, bugüne kadar şehit düşen bütün Kürt gazetecilerini saygı ve minnetle anıyor ve Kürt gazeteciliği gününü kutluyoruz.

22.04.2024
 

Kürdistan Yurtseveler Partisi (PWK)  Basın Bürosu

 

1-418.jpg2-475.jpg3-434.jpg4-343.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.